Lukario ,większość ludzi która pisze o osiagach swoich skuterów zwyczajnie gra wariata i wciska kity, Aras akurat jest wyjątkiem bo widziałem film pod jednym z jego tematów i dynamika skutera robi wrażenie. Co do mnie to mój setup to Wał top racing, cylinder 90ccm, głowica z dużymi zaworami wydech 20mm, ssący 24mm, króciec ssący 24mm, gaźnik od silnika 150ccm 24mm, wariator malossi multiwar ze skróconą tulejką rolki 8,5g, zmieniona przekładnia na przekładnię o dłuższym przełożeniu. Ale masa skutera bo warzy 120kg + ja około 90kg i silnik ma co rypać a mimo to ani na dynamike ani na vmax nie mam co narzekać, wszystko by się zmieniło gdyby ten silnik napędzał skuter który warzy 80-90kg i jeździł nim kierowca który waży 50kg, wtedy pokazał by co potrafi bo na starej przekładni czyli tej krótszej w 7sekund rozpędzał się do 70km/h, mimo że skuter z kierowca warzy ponad 200kg. Chciał bym zobaczyć miny kierowców yamahy, aprilli itp,gdyby koło nich stanął z takim setupem toros który warzy 80kg z jakimś czternastolatkiem jako kierowca o wadze hm? 40kg , to by szok przeżyli. Ale wracając do arasa on ma moduł za 300zł i nie ma pewności że on nie ma np, 3 lub 4 wartości kąta wyprzedzenia zapłonu dla danych obrotów, a nie jak chiński, jeden kąt dla wolnych obrotów i drugi dla normalnej pracy z całkowicie płaską charakterystyką aż do max obrotów gdzie na standardowym module 8000 obrotów to max a to że ktoś wrzuci lżejsze rolki i powie ze jemu sie do 10000 kręci to tylko złudzenie bo taki silnik nie ma mocy powyżej tych np 8000 obrotów i jazda takim skuterem wygląda tak że on gdy tylko zobaczy górę juz stęka ale dopiero ją widzi jeszcze nawet pod nią nie jedzie. Ale gdyby moduł mógł zwiększyć kąt np przy 7000 obrotów silnik dalej by ciągnął i nie było by stękania na wysokich obrotach, i ja nie mam fioletowego pojęcia ale myślę że moduł za 300zł powinien mieć obowiązkowo inną mapę niż moduł za 30zł.
Jak powiększyłeś ssący na 24mm ? Ja mam ciut mniejszy w głowicy otwór(ok 21mm). Moje Kymco waży ok 120kg + ja 60-70kg.
Co do filmu, to nie nagrałem, bo nie miałem czasu..
Dziś z tego wszystkiego bym wydu*cył w Audice, jadę sobie 100, zakręt wychodzę z niego a tu mi wyjechała z drogi podporządkowanej, ja klakson i lewy pas w ostatniej chwili, jakby jechało coś z przeciwka, to nie byłoby ze mną za dobrze ;) Ja 100km/h a Audi 20-30 ..
Ja go nie powiększałem w poprzednim silniku miałem taką głowicę, i w tym też taką chciałem, ciężko ją było dostać ponad 2 tygodnie poszukiwań ale znalazłem i mam taka właśnie głowicę ze standardowo takimi zaworami, 24mm ssący, 20mm wydech. Mam dwie takie głowice, jedna nówka w obecnym silniku ma niecałe 2000km przebiegu i stara po 16 tyś km, w pełni sprawna szczelna, niech leży może się kiedyś przyda bo bardzo ciężko takie coś znaleźć. Na razie nic nie zmieniam, bo obecny silnik musi teraz na siebie zapracować bo bebechy kosztowały 1400zł, ktoś powie że po co tyle kasy pakować w chińczyka to odpowiadam, a żeby jeździć :) no i zeby komuś do głowy nie przyszło że go objedzie, bo jak na razie to tym co objeżdżają 4T na pół manetki to im cała manetka nie wystarcza , i dla tej własnie przyjemności:) po to akurat to tyle kosztowało, a jeszcze będzie taki cyl jak ma aras niech 1KM mi przybędzie też się ucieszę tylko moze wiosną 2013r. Do wymienionego setupu zapomniałem dodać że wałek rozrządu też mam tuningowy, a osiągi podobne jak skuter 125ccm a mimo to widzę że nie podskoczę twojemu naraku i mam nadzieję że cylek naraku jeszcze coś pomoże. Aras a ile ci to twoje pędzidło pali, mi obecnie jakieś 3,2L na 100km. Ale pierwszy wyjazd nowym silnikiem wyglądał tak że wpierdzielił mi cały bak na jakieś 70 przejechanych kilometrów :) To mi ręce opadły.
Ja głowicę też mam od zestawu 90ccm naraku, pewnie i ma te 24mm - nie mierzyłem, ale patrząc na otwór krućca ( PODOBNO 24mm, ale pewno więcej), otwór w głowicy ciut mniejszy, ale to pewno króciec jest większy niż 24mm. Jak rozwiązałeś problem z tą plastikową podkładką pomiędzy króciec a głowicę ? Ja ją rozpiłowałem.
Wałek mam seryjny, jak na razie. Spalanie strasznie małe, nawet jak się jeździ we 2. Nie mierzę ostatnio, ponieważ jest mniejsze niż nawet oczekiwałem ;)
EDIT: Co do wycia to już chyba się domyśliłem co to było. Po złożeniu waria, zakręciłem obudowę na 5 śrubach i zrobiłem 1km testu i pewno z powodu braku uszczelki+brak śrub robiły robotę(wycie) ;) Teraz lekko głośniej chodzi przy prędkości 90+, ale powtarzam lekko głośniej niż przy 70-80.
Fajnie, że jest ok.
Jakie obroty i vmax po zmianie?
Przeczytaj temat od początku.
frech
o obrotach nic od Ciebie nie ma.
Nie mam obrotomierza.
Enter,ja ci powiem,że twój skuter robi na mnie wrażenie, bo takie małe spalanie i taka moc, tuning i wgl:D ja też kiedyś swojego podrasuje, wsadze airsala 80, moduł zapłonowy programowalny, bo zwykły ma 2 kąty wyprzedzenia zapłonu czyli 15 do 3000 rpm, i 28 powyżej 3000, a to powoduje spore straty mocy, wymienię sobie jeszcze przekładnie na top racing , bo mam lekki skuter (78kg) i ja też mało waże (57kg,182cm :D) Spodziewam się zawrotnych prędkości.
Lukario napisał:
Enter,ja ci powiem,że twój skuter robi na mnie wrażenie, bo takie małe spalanie i taka moc, tuning i wgl:D ja też kiedyś swojego podrasuje, wsadze airsala 80, moduł zapłonowy programowalny, bo zwykły ma 2 kąty wyprzedzenia zapłonu czyli 15 do 3000 rpm, i 28 powyżej 3000, a to powoduje spore straty mocy, wymienię sobie jeszcze przekładnie na top racing , bo mam lekki skuter (78kg) i ja też mało waże (57kg,182cm :D) Spodziewam się zawrotnych prędkości.
Najpierw kup sobie obiad:D 57KG przy takim wzroście :O
A tak w ogóle to ten Kymco Arasa jest niesamowity:)
Dzięki rkos ;)
Jakby ktoś chciał to jest na sell ;)