Wydech zaczepia o felgę

Elo. W mojej apce jest obtarta felga na każdym ramieniu w tym samym miejscu. Jest to od wydechu. Mój seryjny wydech od strony felgi miał jakby wycięty prostokąt i wspawany prosty ( komin był okrągły a ta blaszka prosta aby nie zawadzała o felgę). U kumpla w sr widziałem to samo, tylko powiedzcie mi jak to jest, kiedy będe chciał wsadzić sportowy wydech?
Próbowałem założyć Yasuni Z od kumpla ale zaczepiało o felgę, a z serjyjnym jest dosłownie pare mm.
Co zrobić? Proszę tylko o sensowne wypowiedzi.

Może cylinder jest krzywo zamontowany?

Kowal napisał:

Może cylinder jest krzywo zamontowany?

Jak może być krzywo zamocowany? Jak by był krzywo to by nie było kompresji i by w ogóle nie odpalił ;-)

Może da rade wygiąć jakoś mocowanie wydechu?

podłuż coś pod mocowanie tam poło pompy no z 2 podkładki i juz i jeszcze sprawdź czy dobrze przykreciłeś bo nie powinno obcierać

Nie no przykręcone jest ok, teraz mi nie ociera i od kiedy ja go mam to mi nie ociera ale widzę ten ślad po, no i przy mocowaniu Z’tki dotykało felgi, musiałbym sporo podkładać pod to, a jak tak popodkładam pod mocowanie to do cylka dobrze dokręce?

Najpierw przykręć do cylka, z wyczuciem, potem DELIKATNIE odegnij w bok wydech, dorzuć podkładkę/i i będzie ok… Ew. pozostaje na gorąco delikatnie wygiąć tłumik…

jezusię swiety … czasem mocowanie się gnie … złap za kolanko laczace dyfuzor z koncowką … pozadnie się zaprzyj i odegnij no i po krzyku

nie kapuje w ogóle dlaczego tak bezsensowne tematy zakladacie i wszyscy się rzucaja na odpowiedzi . a gdy ktos potrzebuje pomocy naprawde to nagle wszyscy zloci mechanicy się gubią a na takie glupoty wymyslacie cuda cudawianki :?: :?: :?: :?:
nie trafilo się nigdy nikomu skuter wywrucic tak ze wydech pokiereszowalo i wygielo … w takich wypadkach prostuje go butem, nic mu się nie stanie

zastanowcie się i nie piszcie glupot w stylu głupiego jasia "Chleb ci zesechł, to może kontówką uda ci się go pokroić " czy coś w tym stylu :569: