Wydech Polini Evo 50 do seryjnego cyka

Witam mam pytanie czy w moim P/G Tph dużo by mi zwiększył moc wydech Polini Evo 50 np. od wydechów słabszej klasy typu yasuni z itp… ale na seryjnym cyku 50cc.

Z góry dzięki za odpowiedz
pozdrawiam ;]

zwiększy ale pamietaj ze mozesz szybciej cylinder zajechac jeśli jest to seryjny.
P.S. Pamiećtaj o regulacji, bo od niej tez wiele zalezy.

aha… a taki wydech nadaję się do stuntu ? ciągnie od niskich obrotów ? jaką on ma charakterystykę ?

jak ustawisz tak ci będzie ciągną, tylko możesz miac problemy z regulacja tego wydechu…

lepiej kupić coś gorszej klasy jakąś Z i ja dobrze wyregulować i moze chodzic lepiej niz ten polini

kondziopl3, ustawienie skutera nie ma nic do czynienia z tym jak wydech ciągnie… czy trzeba go kręcić czy ciągnie od dołu…
Wydech jest tak skonstruowany i już.
ja bym Ci polecał lasera x-pro ponoć do 50 idealny (nie wiem ja mam go w 70) i powiem Ci że wydech ładnie ciągnie od dołu, i do cylka 50ccm jest to bardzo dobry wydech.

Też ci mogę polecić Laser x-pro… ale jeśli chcesz coś dobrego to weź Polini FR3 wiem że on ciągnie od niskich obro… a evo… hmm nie mam pojęcia ale jak go założysz to będziesz miał muła na starcie i truudno będzie ci go wyregulować :-/ Wniosek? do Stunt’u raczej odpada :-?

Mam Polini For Race 3 i nie jest dobry do 50cc… a co sądzicie o Hebo New Performer ??

TyphooN_94 napisał:

Mam Polini For Race 3 i nie jest dobry do 50cc... a co sądzicie o Hebo New Performer ??

to jak masz juz dobry wydech to nie lepiej opłaca się kupić sportową 70 za cenę wydechu?
wyczaił być nawet dobrego cylka klasy midrace za cenę wydechu i skuter na pewno wtedy lepiej by jeździł.

Ja miałem 70 Polini Corsa … ale miałem wypadek w tamtym sezonie i rodzice powiedzieli że ma być 50

to powiedz że się cylinder zatarł i kupujesz nowy oryginalny a kupisz jakąś 70.
no chyba że rodzice aż tak się znają i sprawdzają faktury itd co dokładnie zamówiłeś ;p
Albo kup cylinder 50 jakiś racing, wydech powinien wtedy dużo lepiej się zgrać.

nie da rady tata się bardzo zna i nie oszukam go… muszę zostać przy 50 ;]

hmm więc pomyśl co by to było gdybyś założył wydech klasy evo jeszcze mocniejszy od tego co masz… gdyż ten już jest za mocny a evo jeszcze mocniejszy… więc chodził by ci jeszcze gorzej… :stuck_out_tongue: a ten ci źle chodzi prawdopodobnie z tej przyczyny że źle wyregulowałeś … im mocniejszy wydech tym trudniej wyregulować…

tylko że polini fr3 to do cylków 70 jest w dodatku racing, a ten wydech który by kupił byłby dla evo ale dla 50ccm więc może lepiej było by wyregulować, ale na pewno też było by zabawy.
lepiej kupić yasuni z / laser x-pro do 50ccm idealne i mocne z zapasem na 70ccm też