Wydech mocny

Witam chciałbym się dowiedzieć jaki wydech będzie najlepszy i będzie kręcić wysoko ponieważ nadal nie wiem jaki kupić :slight_smile: Jakie mam do wyboru: - Tecnigas RS70 - Stage6 R1200 - Yasuni R - Polini Super Race Czy może coś jeszcze polecacie.

Polini ma bardzo dobra opinie na innych forach i dobra recenzje takze moze warto w to zainwestowac jeśli masz na tyle $$ :stuck_out_tongue: WIdziałem kiedys na allegro taki wyrąbisty tłumik ale go chyba sprzedali ale był super a nie pamiętam nazwy :frowning:

*Polini Super Race :slight_smile: Bardzo dobry…mój kolega go miał i super mu squt chodzić. Polini to dobra firma także :stuck_out_tongue:

To napisz jaki masz cylinder. Co do obrotów to Zdecydowanie najwyższe obroty wykerci R1200. To już jest Hi-endowy produkt, który Śmiało można stosować w mocniejszych cylindrach klasy racing. Co do Tecnigasa I Yasuni, to są bardzo podobne wydechy. Jeśli wziąć pod lupę nową wersją Tecnigasa (RS-II) to ma nieco wyższy moment obrotowy i nieco wyższą moc niż Yasuni, a obroty są mniej- więcej takie same. Są to wydechy klasy mid-race, choć wiele osób montowało Tecnigasa w Race’ach i spisywał się mega. Ogólnie jest to wydech robiony pod Malossi MHR-Replice, więc słabszego Race’a. Co do Poliniego, to już jest półka niżej, należy do klasy Sport. Ogólnie bardzo przyzwoity wydech, tylko nie przepadam za jego odgłosem i podatnością na rdzł. Prawda jest jednak taka, że jeśli masz cylinder serii wszystkie wydechy spiszą się podobnie, z tym, że Stage będzie dość ciężko wyregulowć. Swoją przewagą pokaże dopiero przy mocnym 70cc.

nie mam właściwe będą miał stage6 pro sport