Czy da się wyciszyć tłumik sportowy konstrukcji jak Leovince SP3? Nie jest to typowy sportowy z wyglądu wydech (jak np zawijany, dwuczęściowy) tylko podchodzi wizualnie pod seryjny, choć jest znacznie krótszy i ma większy otwór z wylotem spalin. Nie ma żadnych dziór, jest taki sam jak od nowości, a drze się tak głośno jak jakis racingowy yasuni ;/
To nie dobrze? ;] Prawie jak YASUNI xD Ja bym się cieszył ;] A wyciszyć się go raczej nie da bo waty mu tam nigdzie nie wsadzisz bo końcówki nie ma.
na pewno nie ma na to sposobu? Nie chce kupować nowego tłumika bo ten jest prawie nówka, i fajnie wygląda, jednak przez ten dźwięk skuter nie prezentuje się najlepiej… ;/
w końcówce naładuj waty szklanej (dużo) i mocno owiń to jakąś izolacją i powinno pomóc… możesz przyspawać inna rureczkę… tzn tą którą już się wydobywają spaliny
Nie da się go otworzyc ? jak sa nity to je rozwierć i sprawdź czy nie ma tam czegos typu końcówka albo wata w środku i sprubuj tam wsadzić np wate ze starego wydechu samochodowego , może się uda
Najlepiej to daj fote tego wydechu.
To taki wydeszek raczej nic z nim nie zrobisz
nic z tym nie zrobisz tez go mam i to jest fajny i przyjemny dla ucha dźwięk nie wiem dlaczego chcesz go wyciszyć :-/
a tak po za tym nie jest taki głośny i chodzi inaczej niż te wszystkie ZX-y i Next-R-y
tornado50 a może coś z uszczelką przy cylku masz ?
albo masz dokrecony a szczelności nie ma bo opieraja się na mocowaniach tak jak było to u mnie przed przerobieniem mocowań w next-r
Chyba możesz zaspawać część otworu przy końcówce tłumika, ale mogą spaść osiągi Coś za coś xD
dzięki wszystkim za odpowiedzi. Wydech jest dość głośny, ale jak się okazało najgłośniejsza jest PRZEKŁADNIA! Mam rolki 3,75 gr i to one kręcą skuter bardzo wysoko. POZDRAWIAM!