Wycieka mi paliwo z gaznika

Witam o tuz mam taki problem jak stawiam swego skuta do pionu to pochwili mi gasnie i moze wie ktos jak temu zaradzic bo w ogóle nie mogę stawiac go na koło bo pochwili traci moc i gasnie ??? Wiem tyle ze paliwo wycieka z gaźnika bo innaczej by nei gasł ale jak temu zaradzic bo jazda na kole to przyjemnosc :slight_smile:

[ Dodano: 2008-12-16, 16:40 ]
A i jak przeczyscic bak bo jest cały brudny na dole woda probowałem ale nie zeszło ?

Czy na pewno wycieka ci ono z gaźnikaż Paliwo może nie dochodzić, gdy go do pionu stawiasz, będzie trzeba przenieść zbiornik.

chwila chyba źle cos napisałem chodzi mi o to ze jak postawie skuter do pionu to mi gasnie i jak temu zaradzic bo przecież jak chodził i psotawiłem go do pionu to pochwili gasł i czy da się temu cos zaradzic ?

jarek337, moze masz jakieś blokady :lol:

A Co maja blokady do gaźnika ? ?? bo cos nie łapie ?

A gdzie masz zbiornik? Jak masz z tyłu i gdy postawisz go do pionu, to nie ciągnie paliwa.

nom masz racjie zbiornik mam z tyłu ale jak to zrobić zeby mi nie gasł jak postawie go do pionu

Zbiornik przenieść do przodu, tak jak gdy skuter będzie w pionie to żeby zbiornik był nad gaźnikiem np. pod siedzenie :wink:

to jest raczej nie mozliwe przeniesienie baku a sa moze inne sposoby ?mzoe inny filtr paliwa ??

ale w jaki sposób do piony czy z nóżki na prosto czy na jednym kole w pion jeśli to druie to duzo nie zaradzisz bo wezyk zazwyczej jest z przodu baku to trochę pochodzi i zgasnie mozliwe jest załozenie duzego filtra choc to tez raczej duzo nie pomoże bo z gaźnika się będzie wylewać takze rady na to nie ma albo kaznik ustawić tak zeby tylko w pionie chodził co jest głupotoą według mnie albo nie stawiać go do pionu

no normalnie go stawiam opieram się o stelaz pochylony na maksa do tyłu i manetka i tak go stawiam i pochodzi pare sekund i lipa gasnie

to caly czas na stelażu jeździsz ?? Naucz się jechać na kole ale nie opierając się na stelażu to wache zalapie.
Ew sobie dłuższy przewód paliwowy zalurz

wiem ze się jezdzi innaczej na kole ze np jedziesz 20 km i go w tedy podrywasz do gory ale ja tak nie mogę zrobić bo 1 mam seryjnego chinola po przejściach a 2 ma tylko 2,5 kw wiec zabardzo nie ma czym go uniesc i to jest jedyny sposób aby na kole pojezdzic czyli na stelaz i na maksa do tyłu

[ Dodano: 2008-12-17, 15:51 ]
to dowiem się co da się zrobić zeby mi nie gasł jak go psotawie do pionu ale jakis konkretny pomysł i wykonalny ???

ej ja też mam chinola i na pewno z boku przy gaźniku masz takie wyjście jakby na wężyk ale nie ma tam podłączonego wężyka i jak postawisz skuter albo mocno przechylisz to tam ci będzie spierdalać waha weź spróbuj szczelnie zatkać ten otwór i może pomoże

to jest po to aby gaźnik ci się nie zalewał :slight_smile:

czyli co aeroxy nie maja takiego czegos zeby im nie zalewało tego gaźnika jak jezdza na kole bo tera całkiem juz nie rozumiem ? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Kazdego będzie zalewało. Skuter nie jest stworzony do jazdy na kole …

Wino napisał:

Kazdego będzie zalewało. Skuter nie jest stworzony do jazdy na kole ...

i dlatego trzeba go do takiej jazdy przystosować.

Przeniesienie zbiornika lub zmiana stylu jazdy ;-)