Wyciek z przekładni

Witam mam taki problem miałem wyciek oleju z przekładni w speedzie to wymieniłem simering i uszczelke załozyłem pojezdziłem nie cały dzien i znowu widzę ze cieknie bo kapie z pokrywy nie wiem co to moze byc? nie widzialem dokladnie z którego miejsca dokładnie cieknie bo było wszystko w oleju teraz jest tak samo macie jakieś pomysły ?

Może źle uszczelniacz nowy założyłeś

Dobrze załozyłem tzn moj ojciec zakładał a on zna się na takich rzeczach wymieniłem jeszcze to łozysko co jest na wale od przekładni bo huczało trochę nie wiem co moze byc ;l

sposc olej z przekładni i wszystko dokladnie umyj i obejrzyj moze będzie jakas przyczyna np. peknieta pokrywa lub jakas dziurka. :-/
P.S. watpie ze będzie jakieś pekniecie albo dziurka ale warto sprawdzić :wink:

A bardzo to lecię? Jak wlejesz olej to w jakim czasie wylecię? Na co składałeś uszczelkę, spróbuj może delikatnie posmarować sylikonem

tez bardzo mozliwe ze źle dopasowana byla uszczelka

uszczelke docinałem sam równiutko posmarowana silikonem była równiez. no nie cieknie ciurkiem ale kapie mi z dekla co jakis czas

Dodam ze jak mam dekiel ten mały od przekładni co wychodzi wałek to jest jeden feler :slight_smile: a mianowicie tam jest takie cos z prawej strony obok wałka takie koło i ktos nie mogł wyjąc łozyska z drugiej strony to rozpier***** ten dekiel i skleił czyms cos takiego jak plastelina tylko ze pozniej zasycha i takie się twarde robi niby zdjałem dekiel nalałem oleju z drugiej strony i stało przez noc i nie wyciekło ;/ moze jak się nagrzeje to przecieka co wy na to ?

ja juz nie wiem co to moze byc :-x … tak jak mowilem wczesniej zpusc olej z przekładni wymyj dokladnie i obejrzyj dokladnie :wink: . moze znajdziesz przyczyne :sunglasses:

to co zakreślone jest wybite i zaklejone…

To może i tędy ucieka, tak na monitorze to nie można nic powiedzieć

Prawdopodobnie poprzedni właściciel rozwalił to i zakleił Poxiliną a to właśnie po nałożeniu robi się twarde jak stal… i to pewnie uległo zniszczeniu… odklej to co jest kup poxiline zaklej to starannie i dokładnie jeszcze raz umyj wszytko w środku załóż uszczelkę lekko ją silikonem wysmaruj i powinno być dobrze… ewentualnie poszukaj czy gdzieś jeszcze nie ma dziurki… i zaklej poxiliną … Powinno być dobrze jeśli to wszystko dobrze zrobisz :roll: