Ew. mam oryginalny 16mm tylko z niego cieknie paliwo i olej i nw. co jest nie tak.
a na jaki cylinder zmieniasz?
Chińskie 70cc
Przed chwilą skończyło mi się paliwo no to rowerkiem pojechałem po 1,5 litra 98, zalałem i pojechałem na stacje. Dolałem 3l 95 i jadę ruszyłem lekko przerywał,myślę sobie spoko nie jest źle. Jadę staje na światłach, chcę ruszyć a tu czkawka 10 km/h. Czyli prawdopodobnie go zalewa na ssaniu. Przejechałem skrzyżowanie i ruszył normalnie leciałem 60-70. Myślę żeby iglicę ustawić na najwyższy rowek czyli najmniej paliwa co o tym sadzicie ?
A no i dodam że skuter nie był już zimny tylko lekko ciepły.
Opuść iglicę i sprawdź jak będzie.
Bo opuść można rozumieć właściwie 2 znacznie opuszczając rowek iglicy dostaje więcej paliwa, a opuszczając iglicę mniej. O co ci chodziło ?
Chłopie zrób tak, żeby podawał mniej paliwa, ewidentnie Ci go zalewa. Ten gaźnik jest za duży na seryjną 50tkę, ale skoro masz w planach wymianę na większy cylinder to nie wymieniałbym go tylko próbował zmniejszyć dawkę podawanej mieszanki.
Ok. To wezmę się za to ok. środy. Niestety i praca nie pozawala zając się skuterem ale i szkoła gimba też nie pozwala. Do środy mam w hu. nauki. No chyba że się sprężę jakoś, ale wątpię.
A i mam pytanie czy seryjny wał z przebiegiem 2k wytrzyma chiński cylek 70 ? Bo na wal nie bardzo mam kaskę i tak sprzedaje mojego gtx 580 żeby dołożyć o skuta i kupiłem gtx 465@470.
Powinien wytrzymać - jakbyś wsadzał 90 ccm to można byłoby pomyśleć nad wzmocnionym wałem.
Dziś założyłem kundo rapida. Iglicą nie miałem się czasu zająć :( Jest tak do 20 muł, 20-30 na koło bym stawiał, 30-60 muł, 62 znów buta dostaje i przy 65 zaczyna się dławić. Rosną i spadają wtedy obroty. Się zastanawiam czy na 50 go jakoś wyreguluje czy sobie odpuścić i czekać na zmianę cylka ?
Ustawię ząbek iglicy na najwyższy to zobaczymy jak dostanie mniej paliwa. Bo na początku to go zalewa, to pewne.
Miałem bardzo podobny problem do Twojego. Kupiłem skuter od kolesia z usterką. Nie wkręcał się na obroty. Wymienił w nim gaźnik na chinski 19mm bo stary lał paliwo. Próbowałem różnej regulacji i najlepiej chodzi mi jak wyjąłem zwężke w filtrze powietrza i iglice opuściłem na sam dół (najmniej paliwa). Gaźnik jak na razie sobie zostawiam bo też planuje włożyć 70cc sport więc będzie w sam raz:D
http://www.skuterowo.com/forums/topic/ustawienie-gaznika-skuter-2t-cpi#post-147398
tutaj masz mój temat odnośnie gaźnika 19mm chinskiego :D
Zaraz bo już kurde sam nw. Jak podniosę ząbek iglicy to dostaje więcej czy mniej ? tak samo jak opuszczę ?
?
Trujząb na najwyższym rowku = jak najmniej paliwa, więc Twoje domniemania są niesłuszne. Im trujzą niżej, tym podaje więcej paliwa
To wkońcu jak jest bo według tego to zaprzecza pawelek1991.
Im zawleczka bliżej płaskiego końca tym mniej benzyny.
Podniosłem zawleczkę jak najbliżej płaskiego końca i miał wysokie obroty na postoju. Regulacja śrubą mieszanki nic nie daje, linki ustawione na min. naciąg, obroty ustawione na min. a i tak kręci się koło. Ustawiłem też na zawleczkę jak najbliżej szpiczastego końca i miał niższe obroty ale z nich nie schodził zresztą to samo było przy ustawieniu wcześniejszym. Teraz ustawiłem na śrdok cyzloi jak było i nw. co się stało ale skuterem nie da się jeździć. Jedzie do przodu bez gazu, po odaniu gazu powoli spadają obroty. Obroty i linka ustawione na min. Regulacja śrubą mieszanki też niewiele daje. Jakieś pomysły ? Chyba muszę oddać do speca :(
Kupjuż tę 70 i dostrajaj do niej ten gaźnik. Co tu mozna zrobić...