Widzę że moja sugestia była pomocna.. Gratuluję dobrego wyboru ;)
Dokładnie. Zobaczymy jak na tym wyjdę ;)
Wydaje mi się, że dobra decyzja i nie będziesz żałował ;D
Odebrany, zarejestrowany, AC drogie! Wstępnie przejechany, zobaczymy, co z tego będzie.
Oby jak najlepiej ;)
Niech ci służy i szerokości 8)
witam
Wyczytałam że jeden forumowicz już zadowolony:)
jestem bardzo ciekawa czy i mi pomożecie w podjęciu decyzji. Otóż bardzo potrzebuję środka na w miarę szybkie, wygodne i niedrogie przemieszczanie się po mieście, czasem z zakupami.
Nie mam pojęcia o skuterach ani o jeździe nimi, czy jest szansa bym za 2000-2500 (no do 3000 jak trzeba) mogła kupić coś ładnego, bezawaryjnego i bezpiecznego do odwożenia dziecka na rehabilitację. Mam dość jeździć do pracy autobusami, czasem chęć pozwiedzać okolice bom w Łódzkim od niedawna.
Porady proszę bo w sklepach naprawdę polecają co leci, aby sztukę sprzedać. Drugi sezon już kręcę się za skaterem, pora na zakup.
Radzę kupić coś bez tunelu w przekroku, czyli z całkowicie płaską podłogą. Dla kobiety dobry byłby właśnie Kymco Like, ale to już wydatek ponad 6000zł. Może coś z Rometa, w stylu retro?Gorana napisał:
witam
Wyczytałam że jeden forumowicz już zadowolony:)
jestem bardzo ciekawa czy i mi pomożecie w podjęciu decyzji. Otóż bardzo potrzebuję środka na w miarę szybkie, wygodne i niedrogie przemieszczanie się po mieście, czasem z zakupami.
Nie mam pojęcia o skuterach ani o jeździe nimi, czy jest szansa bym za 2000-2500 (no do 3000 jak trzeba) mogła kupić coś ładnego, bezawaryjnego i bezpiecznego do odwożenia dziecka na rehabilitację. Mam dość jeździć do pracy autobusami, czasem chęć pozwiedzać okolice bom w Łódzkim od niedawna.
Porady proszę bo w sklepach naprawdę polecają co leci, aby sztukę sprzedać. Drugi sezon już kręcę się za skaterem, pora na zakup.
Zależy co się komu podoba. Ja bym polecał coś kupić z gamy kymco.
Tu są pokazane w raz z cenami(nowe) http://kymco.pl/?page_id=4 .
Oczywiście do 2500zł można kupić nowego chińczyka, ale to nie jest tak bezawaryjne ;)
Chociaż wszystko zależy ile byś chciała dziennie robić kilometrów. Bo jak mało to chińczyk by wystarczył.
Jakbyś kupowała w salonie to nigdy nie słuchaj sprzedającego mówiącego, że np. skuter jest na licencji hondy, bo z tą licencją to tak wygląda, że po prostu skuter jet zrobiony podobnie do jakiejś hondy lecz z zupełnie gorszych części itd.
Jeśli chciała byś skuter bardziej zrywny to w 2T(dwusuw)
A jeśli bardziej(dużo bardziej) oszczędny to 4T(czterosuw)
4T pali około( w zależności od skutera) 2 razy mniej, lecz troche ma mniej mocy :(
A ja bym pomyślał o Agility z zeszłego roku, za 4200 - są w salonach.
Zdublowałem wpis
Agility można kupić poniżej 4000, ale kobieta szuka skuter max. do 3000zł.TajPan napisał:
A ja bym pomyślał o Agility z zeszłego roku, za 4200 - są w salonach.
właśnie, max do 3 tysięcy, prędkości zawrotnych nie musi mieć, aby mnie "gąsienica" nie prześcigała, tak by nie wydłużyć czasowo drogi do pracy(jeżdżę autobusem ok 25 minut )o i nie za ciężki, naprawdę jestem zdeterminowana a znam zakupy w ciemno, człek potem to tylko przestawia z kąta w kąt, mnie śpieszno zakupić skuter, zastanawiam się czy za tyle kasy co mam to jest jakiś wybór, czy może ktoś zna jakiś salon w Łódzkim, proszę poradźcie mi, a Agility mi się podoba :)
z tym że cena od 4200, dla nie nieosiągalna
Agility to fajny skuter, ale koszt zakupu, przewyższa Twoje widełki cenowe. Poza tym musisz wziąść pod uwagę to, że Agility ma wysoko umieszczone siodło, jeżeli masz mniej niż 175cm wzrostu, to nie ciekawie..miałem Agility i przy moim wzroście 176cm, siedząc na skuterze np. na światłach, kontakt z jezdnią był czubkami butów, a to nie jest zbyt komfortowe.
Ja bym mimo wszystko polecił jakiegoś nowego chińczyka 4T,przy dobrym traktowaniu posłuży długie lata.
dokładnie ;)ejacek napisał:
Ja bym mimo wszystko polecił jakiegoś nowego chińczyka 4T,przy dobrym traktowaniu posłuży długie lata.
mam trochę ponad 160 wzrostu, a coś z chińczyków w podobie Agility znacie coś dobrego ?
Z chińczyków najlepsze marki, to Keeway i CPI, ale ceny topowych modeli przewyższają cenę Kymco Agility. Proponuję poszukać coś z Rometa, model retro jest w stylu Kymco Like, bardzo fajny kobiecy skuterek ;)
Te wydają mi się najfajniejsze za te pieniądze:
Kingway martinelli (4T)
Kingway barracuda (2T)
Barracude sam mam i nawet polecam, chociaż pali około 4l/100km a martinelli to tak, bo słyszałem dobre opinie i mało pali.
One są za dobre pieniądze i z wyglądem :mrgreen:
Barracuda ma + bo jest duża i spokojnie na zakupy i do przewożenia dziecka się nadaje bo jest naprawde DUŻA ;) Ale gdy jesteś niska to nie było by dobre rozwiązanie, bo on jest wysoki dość i jeszcze waży 108kg :mrgreen: