Siema.
Od około roku jeżdżę chińczykiem zumico gr 200, przejechałem parę tysi.
I tu mam dylemat, planuje zmienić swoją maszynę na coś nieco mocniejszego ale sęk w tym że chce kopic coś za ok. rok dopiero i nw czy brać kolejna 50 ( używkę dt 50 albo jakąś sende) czy poczekać trochę bo jestem w 2 gim i od 16 chyba można a1 robić więc nw czy nie czekać zrobić a1 i kupic używaną dt 125 albo varadero 125, chodzi mi właśnie o coś do terenu ponieważ mam wokoło swojego miasta trochę lasów i wgl i chciałbym se tam trochę poszaleć. Pyt brzmi, czy opłaca się przesiadać z 50 na 50 ,czy kupić np dt 80 z papierami na 50 (chodzi o to że chce coś większego niż 50 i lekko mocniejszego.) i ile kosztuje teraz kurs egzamin i wszystko co potrzeba żeby zrobić a1.
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Jakby były jakieś pyt to pisać, odpowiem.
Chłopie,zrób A1 i kup Hondę Varadero 125. To zaje..ty motocykl. Do ukończenia 24-roku zupełnie Ci ten motorek wystarczy. Do terenu i na trasę idealnie się nadaje. Taki mały turystyk - idealny na pierwszy motocykl. Dobre osiągi, nowoczesna konstrukcja legendarny silnik w układzie V...co więcej oczekiwać o moto?
LwG
A jakie są tera koszty całego tego a1 kursy i reszta. Czytałem że bardzo fajna ta honda ale nie bardzo jestem przekonany do jej wielkosci i wagi, ok 140 na sucho to dość dużo ;p i tak jak bym mial robic to dopiero za rok bo chyba do 16 można tera jestem w 2gim i już nie moge się doczekać by czym mocniejszym w teren polecieć.
LwG
Twoi rówieśnicy śmigają już na litrowych ścigach :-)
Na pewno ogarniesz ten motorek. A sam kurs? Koszty podobne do A...
A ile wzrostu potrzeba do hondy, aktualnie mam ok 167 za rok troche dojdzie :> ,tez nie chce zaduzo kasy ładować bo moto samo w sobie troche kosztuje a jeszcze prawko ;p 50 też mogła by być fajną sprawa a zarazem tańsza bo na forsie to ja nie śpie ;p
Ja kupiłem prawie nówkę Hondę CBF 125 - wygląda zdecydowanie lepiej niż sportowa wersja CBR125. Takie 2-letnie CBF-ki chodzą już za ok. 6tys. zł. Za podobne rocznikowo Varadero musisz dać co najmniej drugie tyle...
CBF też jest fajnym, dynamicznym no i bardzo oszczędnym motocyklem. Pełna elektronika, silnik na wtrysku - pali tylko 2L/100km. Kupisz terenowe opony i śmigasz po polach i lasach. Waży tylko 125kg.
CBF125
Varadero125
Cbf tez fajna ale bardzo podoba mi sie ta masywność tyłu i przodku varadero, wie ktos ile mniej wiecej kosztuje kurs+a1
http://www.kursant.wroclaw.pl/oferta.htm
A1 950zł + droższe niż ostatnio egzaminy + 100zł dokument w WK - w całości jakieś ok. 1300zł - o ile zdasz za 1-szym razem :-)
Ehh chyba narazie zostane przy nastepnej 50 bo niebardzo chce mi sie wydawać kolejne 1300zł troche mi to nie na rękę, albo kupie 80/50
Ja mam teraz do sprzedania Varadero 125 zarejestrowane na motorower, wiecej szczegołow gg:4686829 lub matiosek@interia.pl