Wybór nadkola...pomocy!

Mam zamiar kupić sobie nadkole do mojego focusa, tylko mam taki problem… nie wiem które wybrać. Prosił bym o pomoc w wybraniu… Tu daje linki do tych nadkoli: http://skuterdoktor.pl/product_info.php?cPath=8_108_142&products_id=3796 lub http://skuterdoktor.pl/product_info.php?cPath=8_108_142&products_id=4814

Osobiście wybrałbym to drugie z tymi wlotami. A nie lepiej zrobić samemu?? dużo taniej to wyjdzie :slight_smile:

Ja bym brał to drugie - wygląda na solidniejsze. Z tym, że czas oczekiwania podobno 5-7 dni, ale lepiej poczekać a mieć porządne :->

właśnie tak myśle że lepsze kupione a nie robione , bo do tego trzeba mieć talent… a jeśli chodzi o mocowania, jak się to nadkole może mocować??

Wszystko jest tam ‘wykrojone’ więc wystarczy śrubokręt :stuck_out_tongue:

filip189, możliwe, ale i tak trzeba to wszystko ładnie spasować, bo na żywca przykręcone nigdy nie będzie idealnie pasowało. Trzeba lekko przerobić i masz zaj… nadkole :slight_smile:

corey93 napisał:

filip189, możliwe, ale i tak trzeba to wszystko ładnie spasować, bo na żywca przykręcone nigdy nie będzie idealnie pasowało. Trzeba lekko przerobić i masz zaj... nadkole :)

Szczerze ? To ja miałem do czynienia z 2 gotowymi nadkolami. Pierwsze było firmy BCD, a drugie coś w stylu Szajcung :P Pierwsze weszło niemal idealnie, a właśnie drugie tak jak mówisz trzeba było troszkę się na machać żeby spasowało ;)

czyli doradzacie to z tymi wlotami?

Tak, to 2 wydaje się być lepsze.

a są tak w komplecie jakieś śrubki, albo jakieś otwory gdzie je można wkręcić czy trzeba wiercić??

Ja bym wzioł mtkt, nadkole przykręca się na dwie śrubki tam gdzie są przykręcone boczki do tych plastikow za nogami, dalej nadkole zachodzi na lampe i nie trzeba więcej srubek do bdb się tzryma.

czy te nadkole podejdzie do keeway´a Matrixaż

tomekmajczak napisał:

czy te nadkole podejdzie do keeway´a Matrixaż

Nie ;-)

a ja bede w zime zakładał do matrixa :stuck_out_tongue: :smiley: bo tylna lampe od fokusa z kierunkami mam juz pede troszkę się bawił z zywica i szpachla i będzie pasowac :smiley: