Nie jestem taki zlośliwy :D Powiem tak, jak masz możliwość dorzucenia tych kilku stówek to bierz SR factory, bardzo fajny design, zwraca uwagę bardziej niż zwykła SR'ka, a osiągi ma indentyczne ;)
Pozycja 6: NIE wierzę, że to 2005, bo wszystkie Aprilie Sr przeszły "lifting" najpierw 95, potem 98, następnie 99 i w końcu pod koniec 02 wychodziły w nowej budzie,a Factory jest od nie dawna (bodajże 05)
Moja Apka mieści się w przediale 99-2002 w tych latach została zmieniona imitacja grilla z takich małych kratek na 4 duże wloty (co jest widoczne na moich zdjęciach) Do czego zmierzam? Chcę Ci udowodnić, że pozycja szósta nie jest z roku 2005, albo został zrobiony tzw: "swap" czyli to co u mnie, tj. rama przełożona z starszego/młodszego modelu to plastików nowszych/starszych. Nie wiadomo nawet z jakiego roku silnik ;/ Ten grill która ma ta Apka, miały starsze modele z lat: 95-98
Pozycja 7: Na Twoim miejscu zapytałbym się sprzedającego o tą RS'kę (w tle) ile za nią chce :D Ale do rzeczy, jak wspomniałem jak masz możliwość dorzucenia trochę grosza, to bierz SR Factory, bardzo dobry sprzęt :)
tylko że wolałbym coś z tych tańszych:( a co z pozostałymi numerkami? Jakby ktoś opisał je tak jak lucek wcześniej:)
Jak chcesz wydać 2500 zł to nie pchaj się w skutery z najwyższej półki tylko w coś tajwańskiego. Jedyny sensowny to ten za ponad 4000 zł, tak więc ustal ile chcesz wydać i nie pchaj się w coś na co potem nie będzie Cię stać żeby naprawić na oryginalnych częściach.
A ile mógłby kosztować remont takiej sr-ki? A z tajwańskich to vitality ze sportowym wydechem i wariatorem dorówna takiej sr? Ile kosztuje w utrzymaniu, znaczy się w częściach vitality? Czy wydech i wariator mają jakiś wpływ na zużycie paliwa i zużycie części?
A co Ty będziesz się ścigał tym skuterem? Na ściganie z takim budżetem Cie nie stać. Ile Ty w ogóle masz lat? Zdajesz sobie jakie są konsekwencje jeżdżenie odblokowanym skuterem?
Mam 16 lat, wymienioną kartę motorowerową. Zdaje sobie sprawę, tylko że chce dojechać do szkoły w miarę szybko a nie wstawać nie wiadomo jak rano żeby tłuc się 45km/h. Czasem podrzucę też brata do szkoły więc chcę też aby w dwie osoby nie miał muła. Po zakupy też pojadę a mam daleko. A1 odpada bo musiałbym daleko jeździć na kurs, wszystko długo no i kasy by nic nie zostało na motocykl. Skuter mi potrzebny na ten rok bo dostałem się troszkę(42 km odległości) dalej do dobrego liceum w Lublinie. Także z blokadami jechałbym godzinę. Raczej przydałby się szybki skuter.
A odnośnie ogłoszeń:
http://tablica.pl/i/oferta/kymco-agility-city-50-4t-CID5-ID2IKlF.html?code=bf2626d022
ma podobno 20tys. przebiegu i założone blokady.
http://tablica.pl/oferta/aprilia-sr50-2001r-CID5-ID1LEF7.html
ma podobno 20tys. przebiegu ale przy 13 był zmieniony cały silnik
Vitality bez blokad można spokojnie do 70 się rozpędzić, więcej takim piździkiem bym nie ryzykował jeździć.
A czy sportowy wydech i wariator mają wpływ na zużycie paliwa i części? A i jeszcze filtr powietrza? Ile takie ulepszenia mogą kosztować i czy coś dadzą? Co z tą aprilką po wymianie silnika?
Ma faktury na tą wymianę silnika? Jest w ogóle zarejestrowany w Polsce czy sprowadzony? Jak widzę oferty gdzie ktoś zakrywa tablicę deską, szmatą czy nogą od razu przechodzę dalej, istnieje duże prawdopodobieństwo, że właścicielem jest idiota. :))) Wydech i wariator to przynajmniej 400-500 zł, jak będziesz go cisnął to wiadomo, że szybciej się zużyją części. Wydech i "sportowy" w 2T dają przyspieszenie i v-max. Ja mam Tecnigas Next R u siebie w Vitalce, ale teraz będę zmieniał na cichszy, gdyż dłuższa jazda na tym sportowym mnie denerwuje.
Filtr powietrza to nie jest blokada!
Na wymianę silnika nie ma żadnych dowodów na wymianę silnika. Tak sobie pomyślałem że może motorower byłby lepszy i szybszy, w końcu skrzynia biegów i duże koła. Mam kilka pytań:
1.Tylko w cenie 3500(używany) jaki bym znalazł w miarę szybki(oprócz nexxona bo ten mi się nie podoba)?
2.Rynek motorowerów jest raczej bardziej ubogi ale może w 3500 znalazł bym jakiś nowy motorower w 2T?
3.Albo 4T i włożyć silnik 125np. Tylko ile taki silnik kosztuje?
4. A i czy w tej cenie znalazłbym dobrą np. aprilie rs 50 albo 125 zarejestrowaną na 50? Tylko ile to pali?
5. Może coś podobnego do rs w tej?
Z chinoli są tylko 4T właściwie i tutaj możesz myśleć nad zmianą silnika na 125ccm bądź cylindra maksymalnie na 110 ccm. Markowe motorowery są droższe nić markowe skutery, więc tutaj też będzie Ci ciężko o coś dobrego.
Czyli w 3,5tys. nie znajdę nic markowego? A z chinoli to jaki? Ile taki silnik 125 kosztuje i wyciąga? Czy podczas jego zmiany trzeba wymienić coś jeszcze? Długo taki moto ze 125 pojeździ?
Może pomyśl o Kymco Nexxonie. Za 3,5tys. zł kupisz rocznego z niewielkim przebiegiem, może nawet z większym cylindrem. Wówczas możesz na nim pomykać 80-90km/h. Trwała, sprawdzona konstrukcja. Poczytaj archiwalne posty o tym motorku. Według mnie idealny na dojazdy do szkoły. Spalanie 2L/100km.
Albo Rometa 900. Podobna konstrukcja.
Nexxon mi się nie podoba. Poza tym w moim województwie są tylko dwa. Wolałbym jakiś o normalnym wyglądzie, są takie sprawdzone które w 3500 mógłbym dostać? Ewentualnie chińczyk do tuningu, tylko który byłby w miarę wytrzymałą konstrukcją?
barton fighter, router ws 50 nowe w tej cenie kupisz. WS nowe po 2900zł. 600 stów na tuning zostaje:)
Do 3,5 mógłbyś poszukać aprilii rs, yamahy dt, derbi sendy, xr6 etc...
a ile taki np romet k125(albo inne chińskie 125) pojedzie? 600zł na tuning to chyba trochę mało(pytanie:za ile można kupić większy tłok albo cały silnik(gdzie i jakiej marki najlepiej)) . W niewiele wyższej cenie można kupić od razu 125:)I jaka 125 w tej cenie(max 4k) może być dobra?
Jak masz uprawnienia to wiadomo, że lepiej od razu 125 kupić.
Ostatnio widziałem w salonie w Gostyniu Suzuki GS500 w idealnym stanie. Okazało się że motorek pochodził od pierwszego właściciela z Niemiec. Gość był bardziej pasjonatem niż motocyklistą.
Motorek z 1996r. wyglądał jak by dopiero co wyjechał z salonu - przebieg zaledwie kilkanaście tys. km. Byłem w szoku, tak zadbanego motocykla dawno nie widziałem. Więc może poszukaj czegoś sprawdzonego. Rok produkcji motocykla jeszcze o niczym nie przesądza. Klasyczne konstrukcje z lat 90-tych mają coś w sobie :-)
Zapomniałem dodać - wystawiony był za 3800zł.
GS500 od dawna polecany był jako idealny motorek dla nowicjuszy.
125ccm szybko Ci się znudzi. Ja bym celował w coś w przedziale 400-600ccm.
Na koniec nie bardzo rozumiem, dlaczego interesują Cię maksymalne prędkości. Jeżdżąc po drogach publicznym rozwijasz prędkości w przedziale 50-90km/h. No chyba, że wybierasz się na tor wyścigowy.
Taak 16 latek jadący na 600-ce zarejestrowanej na 50-tkę. Jeśli do takiego motoroweru wsadził(znaczy się nie ja tylko mechanik:) większy cylinder (jaki max i ile taki dobry kosztuje) jakiś wydech i filtr powietrza to ile by wyciągnął? Czy zębatki na przyspieszenie duże dają przyspieszenie? Chodzi mi o ten v-max bo jakbym na słabej 50-tce jechał 70 to jej max i byłoby piłowanie silnika, a jak mi zostanie jeszcze 20-30km/h rezerwy to chyba nie będę piłować silnika, no nie? Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę(a czasem się zdarza:)