Wybor cylindra<pomoc>

Witam.Postanowilem ze zmieńie cylinder na 70ccm i tutaj problem jakiżCo proponujecie?Hebo,stage6.malossi,polini,metrakitąW gre wchodzi tylko cylinder sport.Jestem bardziej sklonny ku alu poniewaz nie trzeba tak dlugo docierac.Wyrazcie swoje zdanie!

Ja zamierzam kupić Stage 6 pro sport. Sądzł że jest to bardzo dobry cylinder w swojej cenie i można uzyskać dużą moc przy odpowiedniej konfiguracji. To takie moje zdanie :smiley:
Zajrzyj do tematu “Test cylindrów 70 ccm klasy Sport”

Ja jak będą kupowałto też wezm? stage6 sport pro, jest to najmocniejszy cylinder kręci najwyższe obroty (dla mnie to zaleta) i wbrew pozorom jest bardzo żywotny jak się o niego choć trochę dba

Jezeli chcesz na nim dlugo pojezdzic to bierz malossi sport, bardzo dobre osiagi i najdluzsza zywotnosc ze wszystkich sportow :wink:

Dla osiągów to Stage
Dla nieco mniejszych osiągów, ale zaje**** żywotno?ci bierz Polini

Mi akurat na zywotnosci nie zalezy chyba wezme stage6!Tylko nie chce zmieniac walu seria da rade?

Da rade, tylko wymienić łożyska na C4

A bez wymiany lozysk ile pojezdze?Bo to duzo zabowy!

możesz zapali i się p?jdł jeb** a może był tak że będziesz jeździć na nich 10000km

a jaka żywotność ma cylinder stage 6, a jaką polini ?

10456km co takiego czegoś się spodzieważe? zależy jak będziesz jeździć dbał czy będziesz go pażowałbędzie dostawałodpowiedniż ilość oleju i jeszcze innych dupereli

Stage ma 10245 Polini 25432 A tak na serio to większą ma polini. Nie powiem ci o ile, bo może był tak że polini ci pierd*** po 30 km a stage po 10000 Wszystko zależy od ciebie i od wielu czynników

ja ma oryginalny cylinder z piaggio 50cc na którym przejechałem 32 tys. km a cisnienie ma bardzo dobre

Czyli krótko mówiąc czy zołoze polini sport czy stage6 pro sport to nie ma różnicy zależy od szczęscia!

weź lepiej malossi albo polini i łożyska do kazdego sporta czy innego badziewia 70cm powinno się wymieniać najlepiej juz wziąćc te najlepsze

marcin17 napisał:

Czyli krótko mówiąc czy założe polini sport czy stage6 pro sport to nie ma różnicy zależy od szczęscia!

Nie. Chodzi o to, że żeliwo jest zawsze wytrzymalsze od alu. Więc na pewno pojeździsz dłużej na żeliwie, niż na alu.