Wstałem 70ccm i jest gorzej niż na 50ccm co zrobić? ? Nie robiłem nic oprócz cylka glowicy i świecy
rozwiń może bardziej pojęcie JEST GORZEJ. I może co to jest za cylinder
A tak na szybkiego po zmianie pojemności to koniecznie trzeba wyregulować (albo nawet wymienić) gaźnik - bez tego nic - a dość często i napęd (rolki, spręzyny).
Może rozrząd o ząbek lub dwa jest przesunięty?
Jak nic więcej nie zrobiłeś to nie jesteś mechanik i tyle:D
Dzięki za pomoc Kristop
gorzej tzn na 50ccm leciał 70km/h a na 70ccm leci 65 ale znam już przyczyne i rozwiązanie. Silnik dostaje za mało paliwa, proste czyż nie? Zamierzam kupić tecnigas next r i zmienić dysze jeśli nie pomoże wstawię gaznik 17,5. Coś jeszcze mi poradzicie?
coś jeszcze poradzimy jak te poprawki nie pomogą.
poza tym nie nastawiaj sie tak na wzrost licznikowego Vmax bo może dla barneta (nie znam go i możliwości przełożeń wiec gdybam) i jego przełożeń to co osiągasz to jest maximum (wyżej pasek nie wejdzie a już i tak wchodzi na maxa). Wiec być może jedyne co wygrasz to to że szybciej ten vmax osiągniesz
.
serafinq
Rozrząd w tanim skuterku 2T ? Jesteś pewien tej porady?
A wgl dotarłeś ten cylinder czy od razu jak założyłeś kita ile fabryka dała XD ??
jeszcze nie dotarty ale nie ma znaczenia.
wiem że dostaje za mało paliwa jutro sie dowiem jaki mam gaźnik bo podobno w benzerach jest już 17.5 ale malutka dysza przystosowana do seryjnej 50ccm
tłumika nie kupuje bo podobno zamuli mi silnik.
za to zamierzam kupić wario multivar i pasek 4mm większy
damixon33 napisał:
jeszcze nie dotarty ale nie ma znaczenia.
Jak to nie ma znaczenia - niedotarty to slabsza kompresja.
wymieniłeś gar a nie odetkałeś wydechu- i nie zamierasz. Pałujesz niedotarty cylinder o dużych oporach wewnętrznych, niższej tolerancji temperaturowej, gaźnik masz taki raczej przypadkowy...
osiągi w żeliwiaku to możesz zaczać mierzyć po pierwszych 300-500km DELIKATNIE.
benzer seryjna 50 i seryjnie 17,5mm gaźnik?? Bardziej 12mm by mnie nie zdziwiło.Tam jest chyba 1PE40QMB albo coś z tej rodziny wiec to co seryjnie u mnie czy Kisia.
Podobno wydech z dyfuzorem zmuli silnik
jeden mechanik mi powiedział że do benzerów wstawiają 17,5 ale malutką dysze
Kto ci powiedział że "pałuje" niedotarty cylinder
a cylki jak sie dociera to czasem trzeba mocniej chwycić manetke
zanim założyłeś garnuszek 70 to trzeba było zrobić podstawy jak; zdjęcie blokad,wymiana modułu,wymiana komina na sportowy,i układu przeniesienia napędu na sport sam mam rometa 777 4t 50cm po zrobieniu wyżej wymienionych rzeczy v-max 80 bez wymiany gara na wiekszy a częsci ala sport china allegro.a co do dyfuzora to zamuli jak jest źle dobrany [za duża komora rozprężna]
Wykręciłem gaźnik i mam seryjnie 17,5 z dyszą 68, którą zamierzam zmienić na 82-86 (czy jak to tam jest)
Blokady i moduł zrobilem w zeszlym roku a wydech sie dobiera pod cylinder i jakbym najpierw kupił tłumik a potem cylinder to bym musiał zmienić tłumik na taki do 70ccm
a układ napędowy jeszcze zdążę zmienić
wydech w 95% skuterków ma blokowany przelot to jak z 50cm ma ciężko wydmuchnąć spaliny to przy 70cm jest ich jeszcze więcej nie.
To podpowiedz jaki wydech wybrać. (Chyba na tecnigas next r bdzie mulił)
odblokuj stary a na tecnigas next r ci nie zamuli tylko czy nie szkoda ci kapusty bo tak na moje oko to tecnigas next r do chińczyka to jak do dzikiej świni siodło
Odblokuj stary czyli co? Słyszałem że można wymienić tylko kolanko między cylkiem a prawidłowym tłumikiem i to coś daje . Jak odblokować?
dużo daje i jest jeszcze dodatkowa przegroda w tłumiku ale za flaszkę chłopcy na ślusarni ci ja usuną i zespawają z powrotem komin do kupy.
KOLEDZY POMÓŻCIE . Okazało się że "mechanik" który wymieniał mi moduł nie jest zbyt kompetentny. To 2t wstawił moduł 4t z blokadą na 9'000obr/min . Wcześniej sądziłem że to tak ma być ale pogadałem z innym (mądrzejszym) mechanikiem i powiedział mi że powinien wyciągnąć 11'000obr/min . Wiem też że to nie jest takie proste zmienić moduł w 2t . Trzeba przerobić instalacje elektryczne itp. Tylko nie wiem jak i jaki mam kupić ten CDI
nic nie przerabiasz kupujesz moduł dedykowany do twojego bez blokady lub sport i tyle wyjmujesz stary wkładasz nowy.a co do 4t-2t w wielu typach moto są stosowane te same moduły np; stare peugeoty i fmb