Wskaźnik paliwa

Jak naprawić nie działający wskaźnik paliwa. Problem tkwi w samym wskaźniku na pewno nie w przewodach. Proszę o pomoc.

Musisz wymienić pływak.

Jezu pływak jest sprawny... Sygnał jest bo kontrolka rezerwy działa bez zarzutu zresztą już go sprawdzałem.. CZYTAJ UWAŻNIEJ ŻE TO TYCZY SIĘ TYLKO WSKAŹNIKA
!

Sorki nie doczytałem.

lop16 .
Nie spinaj się, kolega chciał Ci pomóc, a ty na niego naskakujesz.
Nic nie mówiłeś w pierwszym poście, że masz sprawny pływak .

Oddaj zegary do jakiegoś elektryka, jak nie ogarniasz elektryki, to sobie sam raczej nie poradzisz .

lop16 napisał:

Jezu pływak jest sprawny... Sygnał jest bo kontrolka rezerwy działa bez zarzutu zresztą już go sprawdzałem.. CZYTAJ UWAŻNIEJ ŻE TO TYCZY SIĘ TYLKO WSKAŹNIKA
!

Działająca kontrolka to nie jest znak, że czujnik poziomu paliwa znajdujący się w zbiorniku jest sprawny. Pływak owszem podnosi się i opuszcza i on jest owszem sprawny. Jednym z elementów jaki psuje się w czujnikach paliwa jest rezystor, którego wartość zmienia się wraz z wysokością pływaka. Kontrolka rezerwy może działać mimo, że nie wskaźnik paliwa nie działa. Jeśli zegary mają prawidłowe zasilanie, to masz czujnik do wymiany.

Czyli pływak do wymiany? Dzisiaj drucikiem poruszałem wskazówką to wogle nie odbijała na sam dół jak podniosłem (zapłon on) to w tym miejscu się znajdowała. Ogólnie ona cały czas była troszkę uniesiona więc wina musi tkwić w samym liczniku. Niestety skutkiem niedzielnej zabawy było odpaście wskazówki ze swojego miejsca ;/

odpadnięcie jak już :)

madi napisał:

odpadnięcie jak już :)

Ojć nie mogłem się wysłowić ;) Ma może ktoś na sprzedanie CAŁĄ tablicę z sprawnymi zegarami ?

ja mam problem taki a mianowicie zmieniałem akumulator i przed tym wszystko było okey, dodam też że idą tam 3 kable, ten 3 ma bezpiecznik, i co teraz? gdy włożyłem nowy akumulator nie pokazuje mi poziomu paliwa i nie wiem dla czego, (w tym kablu z bezpiecznikiem zmieniałem kleme) może coś nie styka? proszę o pomoc. Zegary są elektroniczne i tylko rezerwa mryga że czas zatankować a paliwa jest full. proszę o pomoc