Witam.
Mam taki problem ze wskaźnikiem paliwa. Otóż w baku już nie ma paliwa praktycznie a wskazówka zamiast leżeć na samym dole to ona wisi tak ok. 1,5cm nad tym ogranicznikiem :shock:
Ma ktoś jakiś pomysł na naprawienie takiego ‘problemu’ ?
Pozdrawiam
Może tak powinno być?
Niee, mam w SR`ce taki sam problem, raz pojechałem z kolegą parę km od domu, na wskaźniku miałem jeszcze trochę benzyny, nagle skuter zgasł, próbowałem odpalić na wszystkie sposoby, parę razy wykręcałem świecę, sprawdzałem kapturek no wszystko dosłownie co da się sprawdźić bez “większych” narzędzi, w końcu załamany zajrzałem do baku a tam sucho :roll: :573: . Teraz jak tylko mi kontrolka rezerwy zaświeci to “szybko jadę” na stację :lol: Również proszę o pomoc, bo ciężko czasami powiedzieć ile zostało, wiem że można zajrzeć pod korek, ale może wystarczy coś wyregulować itp.
pewnie zawieszają się wam pływaki
miałem taki sam problem to wyciągnołem pływak i poruszałem nim tak jak powinien chodzić bo ciężko chodził i jak na razie działa bez zarzutu
a mógłbyś napisać jak wyjąć pływak ? :roll:
musisz mieć na zbiorniku taki wychodzący kabel i z stamtąd skąd wychodzi to jest pływak on musi być jakoś przykręcony śrubką która po odkręceniu wyciągniesz pływak
A jaki skuter masz jak chinski to one tak maja ja mialem coliber i w ogóle zkaznik nie chodzil xD
Niekoniecznie śrubkę w sr jest na zatrzask i pływak chodzi w takiej tubie i ciężko jest go “rozruszać”
Ok. Dzięki wszystkim
Jutro sprawdźę co i jak i napiszę