Wskaźnik paliwa

Witam wszystkich :) Mam mały problem ze skuterem. Mianowicie chodzi o to, że wskaźnik poziomu paliwa od pewnego czasu zaczął oszukiwać. Zbiornik pusty, a wskaźnik paliwa pokazuje około pół baku. Da radę coś zrobić, aby wszystko wróciło do normy? Bo trochę to denerwujące jest... Proszę o pomoc :)

Zawsze coś się da zrobić a nie od razu denerwować...Najprostszą naprawą(diagnostyką) jest rozpięcie kostki(kostek)pomiędzy czujnikiem poziomu(w baku) a wskaźnikiem na kierownicy(a potem dokładnego spięcia).Trochę zabawy i rozkręcania ale masz pewność że to nie tylko \\\\\\\\\\\\\\\"zły styk\\\\\\\\\\\\\\\".Kostki pewnie dwie( przy baku i pod licznikiem).Jak to nie pomoże to trzeba wyjąć czujnik z baku(pewnie pierścień zaciskowy/dociskowy/obrotowy lub blaszane zaciski jakieś tam)ostrożnie na pływak i paliwko bo może wybuchnąć nawet od rozgrzanej \\\\\\\\\\\\\\\"sznurlampy\\\\\\\\\\\\\\\"(opary).Jak masz już w rękach to można pokiwać pływakiem i zobaczyć jak wtedy pokazuje wskaźnik i czy ma pełen zakres! Jak OK to tylko prawidłowo ustalić w jego gnieździe (powinien być znak lub kołek ustalający lub na oko)i zacisnąć znowu dobrze aby nie ciekło pod uszczelką.A jak kiszka to można kupić nowy (czujnik, nie skuter)bo już wiemy jaki i mamy go na wierzchu.Na czas kupna jeździmy ze starym ZAŁOŻONYM! A NIE DZIURĄ (żartuję) Powodzenia i dobranoc 23:28

kuba napewno masz 727 skuter bo w tych skuterach to wada fabryczna

Martin nie nie mam Rometa... Mam Klona Colibra. Wracając, wszystkie styki są posprawdzane, jedna rzecz mi nie daje spokoju... Chodzi mi o to,że jeżeli sam poruszam pływakiem w baku, spojrzę na wskaźnik i co się okazuje. Gdy docisnę pływak do samego dołu, wskazówka opadnie lekko za połowę skali, gdzie powinna już dawno leżeć na samym dole skali. Jeżeli pociągnę pływak do góry, wskazówka wędruje na samą górę skali, i gdy powoli opuszczam pływak to do pewnego momentu wskazówka nie drgnie. Tylko.pozostaje w jednym poziomie. Wie ktoś o co może z tym chodzić? Bo taka jazda, na ciągłych regulacjach, bez wskaźnika paliwa może się zakończyć pchaniem skutera na najbliższy CPN ,czego bym nie chciał :D

up

co up ?
Pawelmonte ci wszytko napisał. A z tego co ty piszesz wygląda jak źle działający czujnik