ws 50

witam wymieniam silnik ws 50 na 80 czy muszę coś robić z prądem chodzi mi o regulator napięcia

Nie nic nie musisz a nawet nie musisz wymieniać silnika bo "80" to taki sam jak twój 50 tylko z zestawem 72cc

silnik i tak musze wymienić bo swój zajechałem a chce troche mocniejszy

a jak jest z zębatkami zmiana poprawi osiągi

zmieni na pewno. czy poprawi to zależy jak je dobierzesz. No i które osiągi? prędkość czy przyśpieszenie? No i jak przesadzisz to silnik może się okazać za słaby żeby kręcić takim przełożeniem.
do wszystkiego trzeba z głową podejść.

chodzi mi o prędkość a jak jest z 80 jest duża różnica między 50

sory za głupie pytania ale chce wiedzieć czy warto pakować się w koszty za 80 i jaki jest tego efekt

z 10km ugrasz nie więcej a jak zmieniać silnik to na 110-125 bo i tak jedno i drugie jest niezgodne z prawem a nie są to jakieś ogromne moce w przypadku tego silnika,80tka [realnie 72ccm] ma 5,5KM dobrze zastrojona a 125 od 7 do 9 bajki o 12-14KM to dla grzecznych dzieci realną moc i prędkość masz w Ogar 202 125

bystry dopatrzy sie większego silnika chodzi mi o drogówka

myślałem o tym że 80 nie rzuca się w oczy

Nie nawet bystry na przeglądzie się nie dopatrzy a w przypadku 110 można kupić cylek na którym jest odlane 49cc.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6034138406&reco_id=8c869e8a-eed7-11e5-aa73-026bf6f83b5a&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9
I mogą ci skoknąć na pendzel o ile go masz bo po nicku widzę że raczej nie Anno:D