Witam. Mam Aprilie SR z 99r niewiem co jest. Od jakiegoś czasu mam cały czas wode na świecy. Z kolanka od tłumika leci (woda przy złączeniu). Niewiem co moze być tego przyczyną. Pomóżcie. Z góry dzięki. ![]()
U mnie sprawe załatwiła nowa uszczelka pod glowicą ![]()
Jak apka jest LC to ci jakaś uszczelka puściła i się dostaje z układu chłodzenia ale to raczej nie była by woda tylko płyn chłodniczy chyba że masz go wodą zalane, a skąd indziej to nie mam pojęcia skąd ta woda tam może być
Ja tez miałem przypuszczenia ze to moze byc uszczelka pod głowicę, zobaczymy. Będe musiał sprawdzic. Dzięki za odpowiedzi.
najprawdopodobniej to jest tak jak mówię, też miałem ten problem i poprostu wymieniłem uszczelkę bo z tamtej mało co zostało. a i mialem po tym lepszą kompresją. Ew możesz dokręcić mocniej te 4 śruby ale za jakiś miesiąc i tak będziesz musiał wymienić uszczelkę.
No właśnie to lepiej się trochę pobawić i od razu wymienić i spokój. Pierwszy raz mi się tak stało 2 dni temu. Owszem idzie z tym jechac jak wyczyszcze swiece to jakos jedzie ale potem juz nieodpali jak dłużej postoi. ![]()
No, ja miałem gorzej bo u mnie nawet nie szło odpali bo ciągle świeca mokra. Kup sobie komplet uszczelek na wszelki wypadek i będzie git pozdro
Ok. Dzieki wszystkim za odpowiedzi Pozdrowionka. ![]()
zoabcz najpierw czy Ci ubywa płyny z chłodnicy…może woda dostała się tam w jakiś inny niewyjaśniony sposób…
Juz wszystko wyjaśnione. Do wymiany uszczelka pod głowicę ![]()