Wkład filtru powietrza

Czy jak wymienić mój wkład w filtrze powietrza na ten to czy dostane bardziej basowy pomruk wydechy i czy będą musiał wymienić dyszę na większą LINK

Może mała różnica był ale tylko mała

Wkład filtra powietrza nie zmieni Ci “pomruku wydechu”. Poprawi za to filtracją powietrza.

czyli lepiej kupić stożek??

Jak będziesz miał pomruk w 2suwie to kozak jesteś… Będzie tylko głownieej pierdzie? ^^ to jest urok pracy 2T !

Postrach napisał:

Jak będziesz miał pomruk w 2suwie to kozak jesteś.... Będzie tylko głownieej pierdzie? ^^ to jest urok pracy 2T !

A jeśli taki efekt chcesz uzyskac (pierdzenie) to kup stozek, bo wklad w dzwieku skutera nic nie zmieni.

ale jak nie masz jakiegoś większego tuna to po co Ci stożek. Wsadź sobie gąbkowy np przedwczoraj koledze do speedfighta wsadziliśmy Metrakita czerwonego (kształtem przypomina puszkę na konserwy :stuck_out_tongue: ). Dać mu fajny sportowy odglos no i jak odkręci manetke na full to po uszach dzwoni. Oczywiście dał też trochę mocy

A czy jak się kupi taki gąbkowy to też trzeba dysze zmienić?

nsb napisał:

czy jak się kupi taki gąbkowy to też trzeba dysze zmienić?

Wszystko zależy od filtra i od tego jak miałeś wcześniej wyregulowany gaźnik.

Kolega ma w swoim speedfighcie dysze 72 ja u siebie 70 :stuck_out_tongue: Zobacz jaką masz, chyba ze wiesz to mów

mam w swoim małygo tuna zrobionego wariator polini sc, wydech tecnigas RS70 i sprzęgło polini2G evo2i dzwon s6

nie zakładając nowego postu czym innym można oczyscic ta gąbke z filtru powietrza prócz olejem do filtru powietrza ?

wielgo13 napisał:

nie zakładając nowego postu czym innym można oczyscic ta gąbke z filtru powietrza prócz olejem do filtru powietrza ?

olejem się nie czyści tylko namacza ;/ czyści się wodą, kompresorem i benzyną , nie wem czym jeszcze można czyścic

hmm no źle napisałem… to czym można namoczyć oprócz tego specjalnego oleju ?

Ten olej jest spreju i normalnie w butelce a poza tym to chyba niczym innym nie da się nasączyć.

a co się stanie jak nie nasacze bo tata mi mowil zeby niczym nie nasączać

Po nasączeniu łapie on dokładniej każdy pyłek kurzu …

Ja ostatnio czyściłęm benzyną ekstrakcyjną czy rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym i jeszcze wodą z płynem do naczyń, ale co do rozpuszczalników to radze uwazać bo kumpel kiedyś polał wkład i mu się rozciągnął i wyglądał jak chu wi co ^^ takie 3x większe i się ciągnęło xDD
Natomiast do psikania polecam to co sam używam:
,
ale jak ziomkowi posmarowałem zwykłym olejem jak miałem do silnika z kosiarki to też dobry był ;] więc nie musi być jakiś specjalny, ale jak nie będzie żadnego to bardzo źle. Sam na pewno widziałeś ile się tam zbiera syfu, to teraz sobie wyobraź, że łatwo przenika bo do niczego się nie kleii…

filtry są robione z polimerów a nie bawełny -.- , dlatego rozpuszczalnik wchodzi z nim w reakcję, filtry myć w wodzie z mydłem, później odkurzaczem zadziałać na niego

no to mam prolem bo umyłem filtr a nie mam kasy teraz na taki olej :frowning: