WITAM

Mam pytanie czy wie ktos cos o blokadach w kingway fennari .kupiłem niedawno ale niestety z peknietym tłokiem .Cylinder z tłokiem jest juz zamontowany nowy 80 ( poprzedni tez był 80).chciał bym aby ten skuterek po okresie dotarcia 1000km leciał mi 70 ( mi to wystarczy ).Pomyslałem ze sam tłok 80 nieda takiego efektu.Z wstepnych ogledzin to blokady na wariatorze to on niema (tulejka)tak kupiłem a w gazniku to jest tylko sprezynka ale niewiem czy cos da jej skrucenie .prosze o pomoc.

Skrócenie której sprężynki ? Tej przy przepustnicy ? Da tyle, że gaz nie będzie odbijał.

:) moja 50cm3 leci 88:) wymienilem tlok i glowice

Nie wierze, że tłok 50ccm z wymienioną tylko głowicą leci realnie 88.

sprawdzone z 2 samochodami i kilkoma skuterami do( 70km/h ):) Tłok jest duzo lzejszy bezyna odkrecona i pije mi ok 3,5/4l na 100 jak szarzuje pasek jest nwo talerze wyslizgane wsyztsko bylo docierane przez 4tys km na blokadach. glowica z tym zaspawanym czym i nie ma dopalacza spalin. skrecalem wsyztsko na czerw sylikon:)

I myślisz że licznik samochodowy nie przekłamuje ? Sprawdź za pomocą GPS i chwal się realnym 70-75.

licznik każdego pojazdu przekłamuje w górę- jest to sposób producentów na uniknięcie roszczeń z tytułu "jechałem wg licznika tyle ile było na ograniczeniu, wina producenta że licznik nie pokazuje prawidłowo"

ok:) no skoro tak uwazacie:) ale uznalem toi za malo prawdopodobne zeby 4 pojazdy pokazywałyy to samo hehe:)