Hej zastanawiam się nad sprzedaniem mojego keewaya a na jego miejsce kupić Apke sr50 i tu pytanie czy przebieg 19000 to jest jeszcze znosnyi rok 2000? i czy lepszy wtrysk czy gaźnik i czy wyjdzie mi to na dobre czy nie będzie tak ze sprzedam keewaya którym zrobilem juz 5600 bez najmnijeszego szelestu typu cos się urwalo cos się zepsulo a w apce non stop cos się będzie psulo a i ile takie cos mi pociagnie . A i ile kosztuje przetłumaczenie papierów z angli i reszta tego wszystkiego
Sporo ryzykujesz ale jeżeli dobrze sprzedasz keeway’a i znajdziesz dobrą aprilię to możesz zyskać. Tylko problemem może być znalezienie dobrego sqta bo wiadomo, że kupowanie używanego sprzętu to loteria. 19k to nie jest tak strasznie wiele. I kup lepiej na gaźniku - bardziej podatny na tuning.
Jeżeli chcesz zamienić to się nad tym dobrze zastanów czy matrix naprawdę Ci nie odpowiada, że chcesz zamienić go na o parę ładnych lat starszy skuter.
BYło już trochę o apriliach na tym forum kolego … Proponuje poszukac. Jak nie znajdziesz to napisz to ja ci znajde …
Wiesz keeway jest z 2006 no ale ta predkosc odblokowanego keewaya nie jest rewelacyjna no i się właśnie caly czas zastanawiam. Pomoglibyscie się zastanowic, na matrixie mi się dobrze jeździ no ale ponoc na apce się jeździ lepiej prossze o odpowiedzi
Nie ma sensu z 50 na 50 moim skromnym zdaniem … Moze lepiej jakiś mały tun i polataj tym a później albo coś większego albo większy tuning. NIe warto sprzedawac tym bardziej że keeway bardzo zły nie jest
no a powiedz mi jak to jest ze keewy odblokowany leci mi 62 (gps) a taka apka z 80 ?
bo taka apka a silnik minareli:P
Ja też bym nie zmieniał, tak jak napisał ktoś wyżej kiłej nie jest tragiczny i da się nim jeździć, a co do tego że apka leci 80 to w końcu silnik minarelli i różni się jakością wykonania a tym bardziej że może być w cieczy, sam się przekonałem jaka jest różnica w osiągach na seryjnych cylkach AC a LC.
Przetłumaczenie papierów to gdzieś 30 zeta za stronę.
DO tego około 500 zł przerejestrowanie.
Keeway - a jesteś pierwszym ( no tak mi się wydaje, z tego jak zrozumiałem twój pierwszy post) właścicielem, to na paewno jest największy plus na Matrixa.
Ja bym zostawił sobie Keewaya.
A ja bym jednak wziął SRkę - bo jak tu z kolegami jeździć którzy mają markowe skutery dorównać im ??? Ja mam Keewaya Hurricane - nie wiem ile to dokładnie leci, ale licznik wskazuje 65km/h i nie mogę się z nimi równać (akurat taki mój przypadek
) A na dodatek jeden z nich, z którym często jeżdżę zrobił sobie w Maladze f12 sporta 70ccm i teraz to ani tyle nie daję rady…
Bierz markową Apkę i nie woź się tym kiblem co nawet 70 dych nie poleci :evil: Zresztą sam planuje za pół roku kupić coś markowego Chociaż z drugiej strony to 19k km przebiegu to wg. mnie trochę dużo - przydałoby się coś z nieco mniejszym przebiegiem. Ale słyszałem na tym forum opinie, że takie Minarelli prawie 30k km robią i jeśli to prawda to ja bym się nie zastanawiał i brał SRkę
A nie planujesz może jakiegoś małego tuna, to w razie zatarcia seryjnego cylka mógłbyś wstawić coś większego :?:
A ja bym zostawil keewaya i zrobil lc albo przeszczep minarelli i zadnee roxy sr cie nie wezmo !
Xarmac napisał:
Chociaż z drugiej strony to 19k km przebiegu to wg. mnie trochę dużo - przydałoby się coś z nieco mniejszym przebiegiem.
Chociaż wiesz że nie był cofany i że to realny przebieg ;-)
Za to przerejejstrowanie, sprowadzenie itd. dawno masz minarelli w dobrym stanie z robocizną w warsztacie wsadzone i jeszcze na coś starczy
wiesz wsadzic to sobie sam wsadze a ile taki silnik moze kosztówac ?
wsadz sobie taki silniczek i będziesz miał apke
http://allegro.pl/item533364581_silnik_minarelli_horizontal_lc_aprilia_sr_aerox_50.html
ja tez uwazam, ze zmienianie skutera 50-tke na skutera 50-tke jest bez sensu
a ja zmieniam pięcdziesiątke na pięćdziesiątke czasami jakąś 70 co sezon a czasami nawet dwa na sezon i nie załuje tego że tak zmieniam i każdemu tak polecam bo fajnie jest polatać czymś innym . a co do silniczka to nawet dobry pomysł żeby włożyć do keewaya tylko trzeba się z tymi mocowaniami pobawić
a ja bym nie sprzeadawał i zrobił tun przekładnie zmieńił na inną i byłoby po problemie
I doszedłem do wniosku ze Keeway zostaje, moj tun:
-tecnigas
-hebo ng
-przeciwtalerz polini
Mam nadzieje ze te 75 poleci na tych częściach. Bedzie kasa to się będzie robic przekładke
To jak doszedłeś do wniosku takiego to zamykam :* Jak coś napisz na pw to odblokuje :*