Wielka komora spalania co teraz ?? ;/

Witam znalazłem nareszcie czemu mój rox nie wkręca się na obr… Otóż ma komorę spalania prawie 3mm bez żadnej podkładki między cylindrem a karterami !!! Wcześniej nie ustawiałem quetsha i w końcu postanowiłem to zrobić ale się nie da ;/ bez żadnej podkładki komora 3mm…
Nie wiem co teraz z tym zrobić ;/ czyżby był korbowód za krótki ?? wął RMS Racing…cylek mk sp2.
Proszę o pomoc …

gruby2503 napisał:

bez żadnej podkładki komora 3mm..

mierzyłeś to przyklejając kawałek cyny na tłok, skręcając wszystko do kupy i obkręcenie kilka razy wałem a potem grubość cyny mierzyłeś suwmiarką czy ściągnąłeś głowice ustawiłeś tłok w gmp i wtedy zmierzyłeś ile od tłoka do krawędzi cylka zostało?
Raczej bardzo dziwny problem, chyba że tłok bym zmieniany?

albo może mierzył tak że tak jak się nagar zrobi do pierwszego pierścionka od głowici i to zmierzył…

Bo nie chce mi się wierzyć ze są AŻ 3mm!!

Bo jak nie to trzeba bd zfrezować cylinder

Kurde nie straszcie mnie z frezowaniem cylindra wszystko jest nowe !!! mierzyłem to z cyną mam cynę grubości 2,6mm przykleiłem na taśmę do tłoka nawet cyna nie dotknęła głowicy ;/

Zadnego frezowania cylindra. kup tłok na odpowiedni wymiar i tyle napisz do osób które mają vetexy i dobiorą ci pod wymiar

Jak kupie wyższy tłok to zasłoni mi kanały dolotowe … jest coś takiego jakby wał miał za mały skok ;/