Wheelie na rowerze

Tego lepiej nierób postaw go na przednim kole w piona i podskakuj na nim :mrgreen:

hehe. Ja już rowerkiem długo śmigam na jednym, tzn uczł się ciągle bo nie robie tego perfekcyjnie ale trening czyni mistrza :mrgreen: zrobie customa z tej malagi;d chciałem wsadzić kiere bmx od skuta do roweru ale to jest za droga zabawka żeby tak przekładać… ostatnio koleś jedzie sobie rowerkiem a ja go na jednym wyprzedziłem;d koleś miał wzrok jakby ducha zobaczyl;d

Mi idzie coraz lepiej… :slight_smile: Codziennie ćwiczł i z dnia na dzień są poprawy :smiley: Wczoraj chciałem spróbowałna kolegi z amorami z przodu, to jest super. łatwiutko się podnosi :PPP. I jak się upada na amory to… luskus Ja mam jeszcze swój rower z amorami z przodu, ale wkurza mnie zmiana przerzutek w…manetce ;/ Będzie lepiej - napiszą Wam, a może dam filmik z moimi postąpami PS: Wczoraj na moim rowerze mało co i bym upadł na plery, ale szybko zeskoczyżłm do tyłu na nogi… Pierwszy raz się to zdarzyło. Pozdrawiam Jeślimożecie, to dajcie filmiki jak wy robicie wheelie :slight_smile:

To ja się może pochwal? wczorajszym dniem. Tak mnie wziąć na jazdę na kole, że kilka godzin poświęciłem na naukę. Najpierw wyczuwałem przerzutkę. W końcu dochodził do wniosku, że najlepiej mi jest na 1 z przodu(najmniejsza złbatka) i 5 będą 6 z tyłu( najmniejsza złbatka). I już tak wiem o co biega, a tu śruba od koła mi się poluzowała :shock: i koło zmieniło swój kąt :frowning: zaczęło trze? o ramą. Myślałem z początku, że felga się skrzywiła, a nie mając kluczy mogłem ją tylko próbował naprostowywać, przez co rzeczywiście się skrzywiła :lol: Dziś b?l w lewym nadgarstku jeszcze… I kombinuje jak ją tu naprostował… Ale zadowolony jestem i tylko zrobić złomika i jadł dalej trenował. Myślał może ktoś o 12 barze do roweru? :lol:

Hehe, ja nie…Koła za wielkie są i siodeło krótkie, więc chyba 12 bar nic nie pomoże…Brzydko by wyglądało xD Ja dzisiaj potem dalej lecę na trening, ale muszę rower naprawić :PP Wczoraj pobiłem rekordzik jazdy wheelieeeee - około 5 metrów :))) Pozdrawiam, excent Dajcie fotki, filmy z waszych wyczynów na rowerze. edit: Wczoraj na rowerze kolegi, zaliczyłem piękniusię stoppie :D. Aż prawie do przody upadłem…ale nie upadłem i wszystko dobrze się skończyło

[ Dodano: 2008-08-13, 10:18 ]
Hmm, może bym se kupić rower BMX, ale nie wiem…^^ Kumpel kupić za 250zł w TESCO - fajny :stuck_out_tongue_winking_eye: No, ale czytałem, że nigdy nie powinno się kupowaćżadnego rowery w tesco, czy realu. Na Allegro są fajne BMXy, renomowanych firm - GT, MOONGOOSE Ale tak koło ~700zł, a tyle za rower…^^? Może kupić ten z TESCO? Doradźcie :smiley:

Boże :roll: Ile masz lat ?? weź sobie odpuść z tym rowerem w tesco :-/ I w ogolę z BMX bo to jedno wielkie gówno. Ludzie na tym kiedyś jeździli bo to jest tanie i łatwe w prowadzeniu itp bo mały :shock: Nawet jak się triku na nim nauczysz to huja z niego masz :lol Jeździj na tym co masz a jak chcesz kupić rower to musisz mieć minimum 800zł na uzywkę dobry albo minimum ze 1000zł na coś nowego :lol:

Nie opłaca siłę Bardzo fajnie się na takim czymś jeździ i chciałbym się nauczyć czegoś. A nawet do wheelie nie mam fajnego roweru. Jeden za cińki z amorami, a taty bez i słabo podnosi mi się go. Kolega ma wyjebistego z amorami i dłba go aż podnoszł…

To kup jakiś używany rower. Z prosta rama. Ale musisz mieć aluminiowa do tego musisz mieć z przodu “amory”. Czyli sztywna aluminiowa rama amortyzowana z przodu. Do tego nie kupują roweru z tarczami tylko V-Break. I tyle :slight_smile: Jak będziesz miał taki rower to już jest OK

Taa, ale jednak BMX fajniejszy :stuck_out_tongue:

Co inni myślę?

[ Dodano: 2008-08-15, 19:40 ]
Taa, ale jednak BMX fajniejszy :stuck_out_tongue:

Co inni myślę?

proszę o komentarze :slight_smile:

W sumie dalej zajade na jednym kole BMX-em jak zwykłym rowerem…bejmix ma mniejsze koła i go bardziej w góre rwie dlatego jejądże na stojąco :sunglasses: …pzdr :smiley:

Adi napisał:

Boże :roll:

Ile masz lat ??

weź sobie odpuść z tym rowerem w tesco :-/

I w ogol? z BMX bo to jedno wielkie gówno. Ludzie na tym kiedyś jeździli bo to jest tanie i łatwe w prowadzeniu itp bo mały :shock: Nawet jak się triku na nim nauczysz to huja z niego masz :lol Je?dzij na tym co masz a jak chcesz kupić rower to musisz mieć minimum 800zł na uzywkę dobry albo minimum ze 1000zł na coś nowego :lol:

Chodzi ci o rower DUAL?

Na tzw. “wystawkach” BMX-a scoota można za 160zł dostać w bardzo dobrym stanie :stuck_out_tongue: mój kumpel za tyle kupić :slight_smile:

Chodzi mi o Street , który sam śmigam :stuck_out_tongue:

Wiecie może, czy BMX - (nie wiem dobrze jaka to firma, dlatego piszą pare wyrazłw podobnych) jest dobry: SGL lub SQL lub SOL ?

Wheelie jest proste do opanowania. :smiley:
Ja ćwicze od połowy tego sięrpnia i jest banalnie proste.
Sprzęcik za dobry nie mam ale wywijam nim już 350 metrów na jednym kole.(Z ósemkowaną felgą z tyłu Hehe :stuck_out_tongue: ).
Więc panowie do roboty ćwiczyć.

[ Dodano: 2008-12-03, 08:53 ]
Aha jeszcze jedno mój rower nie ma amortyzatorów. Mój kumpel przerobił sobie małego górala na street felgi 20 cali rama nizutka poprostu rower jak dla dzieciaka z przedszkola :mrgreen:
na kole wywija 195 metrów. Więc jak się chce to się potrafi :wink: :wink:

[ Dodano: 2008-12-03, 08:55 ]
Dodatkowo wheelie tak opanowałem że podczas jazdy jak ruszam na przerzutkach 22 to kończę na 26 moja najszybsza prędkość na jednym kole to około 40 km/h :mrgreen:

40 ?? Nie rozsmiećszaj mnie. 40 pewno na 2 kolach nie dasz rady a co dopiero na jednym

ROTFL, to jaki ty licznik maszł Chyba chiński, co wskazuje o 15 km/h za dużo.
I jeszcze przerzutki zmieniaszł Szacun (no może i zmieniasz ;D )

w te 350m jestem jeszcze gotów uwierzyć, ale z tymi 40km/h to już przesada

taaa… ja ćwicze od końca sięrpnia i mój rekord jak do tej pory to jakieś 30m :confused:
350m nie ma szans od połowy sięrpnia … wiem że jestem cienki i mi wszystko trudno wchodzi ale 350m to bez przesady :]
te 40km/h toś doje*** jak nigdy :wink: ja na dwóch kołach miałem V-max 53km/h …

a ciekawe skąd wie że około 40 jak licznik jest na przednie koło do rowera :sunglasses: no chyba że ktoś jechał koło niego rowerem albo autem :wink:

PS.ja przejeźdzam jakieś 50m na kole