Tego lepiej nierób postaw go na przednim kole w piona i podskakuj na nim :mrgreen:
hehe. Ja już rowerkiem długo śmigam na jednym, tzn uczł się ciągle bo nie robie tego perfekcyjnie ale trening czyni mistrza :mrgreen: zrobie customa z tej malagi;d chciałem wsadzić kiere bmx od skuta do roweru ale to jest za droga zabawka żeby tak przekładać… ostatnio koleś jedzie sobie rowerkiem a ja go na jednym wyprzedziłem;d koleś miał wzrok jakby ducha zobaczyl;d
Mi idzie coraz lepiej… Codziennie ćwiczł i z dnia na dzień są poprawy
Wczoraj chciałem spróbowałna kolegi z amorami z przodu, to jest super. łatwiutko się podnosi :PPP. I jak się upada na amory to… luskus Ja mam jeszcze swój rower z amorami z przodu, ale wkurza mnie zmiana przerzutek w…manetce ;/ Będzie lepiej - napiszą Wam, a może dam filmik z moimi postąpami PS: Wczoraj na moim rowerze mało co i bym upadł na plery, ale szybko zeskoczyżłm do tyłu na nogi… Pierwszy raz się to zdarzyło. Pozdrawiam Jeślimożecie, to dajcie filmiki jak wy robicie wheelie
To ja się może pochwal? wczorajszym dniem. Tak mnie wziąć na jazdę na kole, że kilka godzin poświęciłem na naukę. Najpierw wyczuwałem przerzutkę. W końcu dochodził do wniosku, że najlepiej mi jest na 1 z przodu(najmniejsza złbatka) i 5 będą 6 z tyłu( najmniejsza złbatka). I już tak wiem o co biega, a tu śruba od koła mi się poluzowała :shock: i koło zmieniło swój kąt zaczęło trze? o ramą. Myślałem z początku, że felga się skrzywiła, a nie mając kluczy mogłem ją tylko próbował naprostowywać, przez co rzeczywiście się skrzywiła :lol: Dziś b?l w lewym nadgarstku jeszcze… I kombinuje jak ją tu naprostował… Ale zadowolony jestem i tylko zrobić złomika i jadł dalej trenował. Myślał może ktoś o 12 barze do roweru? :lol:
Hehe, ja nie…Koła za wielkie są i siodeło krótkie, więc chyba 12 bar nic nie pomoże…Brzydko by wyglądało xD Ja dzisiaj potem dalej lecę na trening, ale muszę rower naprawić :PP Wczoraj pobiłem rekordzik jazdy wheelieeeee - około 5 metrów :))) Pozdrawiam, excent Dajcie fotki, filmy z waszych wyczynów na rowerze. edit: Wczoraj na rowerze kolegi, zaliczyłem piękniusię stoppie :D. Aż prawie do przody upadłem…ale nie upadłem i wszystko dobrze się skończyło
[ Dodano: 2008-08-13, 10:18 ]
Hmm, może bym se kupić rower BMX, ale nie wiem…^^ Kumpel kupić za 250zł w TESCO - fajny No, ale czytałem, że nigdy nie powinno się kupowaćżadnego rowery w tesco, czy realu. Na Allegro są fajne BMXy, renomowanych firm - GT, MOONGOOSE Ale tak koło ~700zł, a tyle za rower…^^? Może kupić ten z TESCO? Doradźcie
Boże :roll: Ile masz lat ?? weź sobie odpuść z tym rowerem w tesco :-/ I w ogolę z BMX bo to jedno wielkie gówno. Ludzie na tym kiedyś jeździli bo to jest tanie i łatwe w prowadzeniu itp bo mały :shock: Nawet jak się triku na nim nauczysz to huja z niego masz :lol Jeździj na tym co masz a jak chcesz kupić rower to musisz mieć minimum 800zł na uzywkę dobry albo minimum ze 1000zł na coś nowego :lol:
Nie opłaca siłę Bardzo fajnie się na takim czymś jeździ i chciałbym się nauczyć czegoś. A nawet do wheelie nie mam fajnego roweru. Jeden za cińki z amorami, a taty bez i słabo podnosi mi się go. Kolega ma wyjebistego z amorami i dłba go aż podnoszł…
To kup jakiś używany rower. Z prosta rama. Ale musisz mieć aluminiowa do tego musisz mieć z przodu “amory”. Czyli sztywna aluminiowa rama amortyzowana z przodu. Do tego nie kupują roweru z tarczami tylko V-Break. I tyle Jak będziesz miał taki rower to już jest OK
Taa, ale jednak BMX fajniejszy
Co inni myślę?
[ Dodano: 2008-08-15, 19:40 ]
Taa, ale jednak BMX fajniejszy
Co inni myślę?
proszę o komentarze
W sumie dalej zajade na jednym kole BMX-em jak zwykłym rowerem…bejmix ma mniejsze koła i go bardziej w góre rwie dlatego jejądże na stojąco …pzdr
Adi napisał:
Boże :roll:
Ile masz lat ??
weź sobie odpuść z tym rowerem w tesco :-/
I w ogol? z BMX bo to jedno wielkie gówno. Ludzie na tym kiedyś jeździli bo to jest tanie i łatwe w prowadzeniu itp bo mały :shock: Nawet jak się triku na nim nauczysz to huja z niego masz :lol Je?dzij na tym co masz a jak chcesz kupić rower to musisz mieć minimum 800zł na uzywkę dobry albo minimum ze 1000zł na coś nowego :lol:
Chodzi ci o rower DUAL?
Na tzw. “wystawkach” BMX-a scoota można za 160zł dostać w bardzo dobrym stanie mój kumpel za tyle kupić
Chodzi mi o Street , który sam śmigam
Wiecie może, czy BMX - (nie wiem dobrze jaka to firma, dlatego piszą pare wyrazłw podobnych) jest dobry: SGL lub SQL lub SOL ?
Wheelie jest proste do opanowania.
Ja ćwicze od połowy tego sięrpnia i jest banalnie proste.
Sprzęcik za dobry nie mam ale wywijam nim już 350 metrów na jednym kole.(Z ósemkowaną felgą z tyłu Hehe ).
Więc panowie do roboty ćwiczyć.
[ Dodano: 2008-12-03, 08:53 ]
Aha jeszcze jedno mój rower nie ma amortyzatorów. Mój kumpel przerobił sobie małego górala na street felgi 20 cali rama nizutka poprostu rower jak dla dzieciaka z przedszkola :mrgreen:
na kole wywija 195 metrów. Więc jak się chce to się potrafi
[ Dodano: 2008-12-03, 08:55 ]
Dodatkowo wheelie tak opanowałem że podczas jazdy jak ruszam na przerzutkach 22 to kończę na 26 moja najszybsza prędkość na jednym kole to około 40 km/h :mrgreen:
40 ?? Nie rozsmiećszaj mnie. 40 pewno na 2 kolach nie dasz rady a co dopiero na jednym
ROTFL, to jaki ty licznik maszł Chyba chiński, co wskazuje o 15 km/h za dużo.
I jeszcze przerzutki zmieniaszł Szacun (no może i zmieniasz ;D )
w te 350m jestem jeszcze gotów uwierzyć, ale z tymi 40km/h to już przesada
taaa… ja ćwicze od końca sięrpnia i mój rekord jak do tej pory to jakieś 30m
350m nie ma szans od połowy sięrpnia … wiem że jestem cienki i mi wszystko trudno wchodzi ale 350m to bez przesady :]
te 40km/h toś doje*** jak nigdy ja na dwóch kołach miałem V-max 53km/h …
a ciekawe skąd wie że około 40 jak licznik jest na przednie koło do rowera no chyba że ktoś jechał koło niego rowerem albo autem
PS.ja przejeźdzam jakieś 50m na kole