Wasz v max !

Seiandin napisał:

lemonek napisał:

izdebski12 napisał:

Seiandin napisał:

lemonek napisał:
gilera runner sp
70-ka na malossi.
reszta standard(z tego co mi wiadomo)
przed zmniejszeniem spalania bylo powyzej 5l. : v-max 97-101
po regulacji: v-max 95 pali od 4.1-4.5

Masakra, jakie spalanie.

Spalanie jest OK jak na 2T z cylindrem 72cm3.

zgadzam sie a nawet powiem,że jest dość małe.Po różnych rozmowach z ludzmi z podobnymi skuterami ,wraz z cylkiem 70-tką, wiekszość z nich ma spalanie w okolicach 5l i więcej....
No ale.. Za szybką i zwinną jazde czasem trzeba zapłacić ciut więcej...;-)

Nie wiedziałem, że 2t aż tyle pali. Teraz zdecydowanie jestem zwolennikiem 4t. Osobiście nie interesują mnie motory palące tylko co samochody. Każdy ma inny gust.:)

no tak tylko troszke ciezko bylo by znalezc samochod ktory pali niecale 5l. ...
a poza tym wszedzie jestem pierwszy na miejscu,a 4t . jeszcze bys był w drodze... ;-)
aczkolwiek zgadzam sie-4t. są o wiele oszczędniejsze.Ale jestem w stanie zapłacić te niecałe 6zł dodatkowo żeby mieć komfort,zwinność, i możliwość szybkiej ucieczki w razie wyprzedzania ;-)
szerokości.

Gbmotors Street 71km/h sprawdzane na navi :)

F16 75km/h na nawigacji.

Dzisiaj sprawdzałem na krajówce. Prosta droga.

Toros Fresco 80cc Airsal + Malossi multivar = 83kmh GPS

U torros 75 z nawigacją pierwsze słyszę

@up Na prostej drodze bez wiatru 80kmh GPS. z lekkiej górki dochodzi do 83-85kmh. Pamietaj że jak dobrze dotrzesz cylinder to potem moc jest. :) I nie mam chinskiego gówna typu Wm, Czy naraku, Tylko Airsal i multivar. A to kosztuje. Wiadomo że jak za coś więcej płacisz to jest lepsze. Więc nie mów mi tu że 75kmh to jakiś problem przy tym setupie. Toros może waży te 110kg, Ale np. Te inne skutery 12 calowe ważą ok. 90-95kg. I co to za różnica tych 15kg? A też wszystko zależy od wagi kierowcy... i od dotarcia.

Kolega ma rometa 717 z tym samym airsalem i vmax ok. 75kmh realne. - waga skuter ok. 90kg

Quantumek napisał:

@up Na prostej drodze bez wiatru 80kmh GPS. z lekkiej górki dochodzi do 83-85kmh. Pamietaj że jak dobrze dotrzesz cylinder to potem moc jest. :) I nie mam chinskiego gówna typu Wm, Czy naraku, Tylko Airsal i multivar. A to kosztuje. Wiadomo że jak za coś więcej płacisz to jest lepsze. Więc nie mów mi tu że 75kmh to jakiś problem przy tym setupie. Toros może waży te 110kg, Ale np. Te inne skutery 12 calowe ważą ok. 90-95kg. I co to za różnica tych 15kg? A też wszystko zależy od wagi kierowcy... i od dotarcia.
Kolega ma rometa 717 z tym samym airsalem i vmax ok. 75kmh realne. - waga skuter ok. 90kg

Wybacz,ale nie do końca dowierzam,że toros waży 110.
Moja gilera ma 115(po zalaniu) a jest znacznie wieksza...

Opona przednia 120/70-12
Opona tylna 130/70-12
Pojemność zbiornika paliwa 6l
Masa własna pojazdu 106 kg
Skrzynia biegów Automatyczna
Homologacja drogowa 2-osobowa

Quantumek napisał:

I nie mam chinskiego gówna typu Wm, Czy naraku, Tylko Airsal i multivar. A to kosztuje.

Uważasz, że firma naraku to chińskie gówno? Zacznijmy od tego, że nie produkują tego w chinach, po drugie naraku jest droższe od Twojego Airsala.

Miałem o tym pisać naraku to chińskie jest ? u to ci chinczycy drogie te części mają:-D

michal98 napisał:

Miałem o tym pisać naraku to chińskie jest ? u to ci chinczycy drogie te części mają:-D

Hmmm.... w zasadzie to jest, odkąd Tajwan należy do Republiki Chińskiej ( nie mylić z Chinską Republiką Ludową)

To tak jak byś powiedział, że Niemieckie to Polskie gówno, bo jest blisko Polski oraz na tym samym kontynencie.

Jak można porównywać WM Motor do Naraku, i pisać głupoty, że to samo?

Hahahaha, wybaczcie, ale śmieszy mnie takie przelicytowywanie się nawzajem, kto ma lepsze części ;D Powiedzcie mi proszę, czy części kupujecie za swoje pieniądze? Nie sądzę, bo w większości przypadków coś da babcia, ewentualnie rodzice... A ja mam wydech Arrow, kupiłem nówkę, za niecałe 250 zł zamiast 500 zł, i co mam g***o? Nie powiedziałbym. Moim zdaniem sztuką jest kupić coś, za niewielkie pieniądze, ale warte znacznie więcej, to się nazywa 'umiejętność rozsądnych zakupów' albo wprost 'łapanie okazji', ale jeszcze trzeba chcieć. Więc zanim zaczniecie się 'przelicytowywać' zastanówcie się ile przepłaciliście? Oczywiście wiem, że marka i jakość wykonania mówią za siebie, ale bez przesady... Hahaha ;D Dzięki za poprawienie mi humoru! :)

izdebski12 napisał:

To tak jak byś powiedział, że Niemieckie to Polskie gówno, bo jest blisko Polski oraz na tym samym kontynencie.
Jak można porównywać WM Motor do Naraku, i pisać głupoty, że to samo?

Mało trafne porównanie, poczytaj trochę o Tajwanie to Ci się poszerzą horyzonty. Poza tym jakbyś przeczytał ze zrozumieniem, to zauważyłbyś, że nie odniosłem się do porównywania jakości jakiegokolwiek produktu tylko do przymiotnika "chiński" jako produktu pochodzącego z Republiki Chińskiej, więc zanim wyskoczysz "z szabelką" to chwilę pomyśl.

DamianRysiek... napisał:

Hahahaha, wybaczcie, ale śmieszy mnie takie przelicytowywanie się nawzajem, kto ma lepsze części ;D Powiedzcie mi proszę, czy części kupujecie za swoje pieniądze? Nie sądzę, bo w większości przypadków coś da babcia, ewentualnie rodzice... A ja mam wydech Arrow, kupiłem nówkę, za niecałe 250 zł zamiast 500 zł, i co mam g***o? Nie powiedziałbym. Moim zdaniem sztuką jest kupić coś, za niewielkie pieniądze, ale warte znacznie więcej, to się nazywa 'umiejętność rozsądnych zakupów' albo wprost 'łapanie okazji', ale jeszcze trzeba chcieć. Więc zanim zaczniecie się 'przelicytowywać' zastanówcie się ile przepłaciliście? Oczywiście wiem, że marka i jakość wykonania mówią za siebie, ale bez przesady... Hahaha ;D Dzięki za poprawienie mi humoru! :)

Hmm.. Mam już trochę wiosen i nikt nigdy nie dał mi na jakąkolwiek częśc do skuta. Poza tym pracuje od 17-roku życia,wiec mogę sam zarobić, ale nie powiem - słuszna uwaga...
Racja w tym ,że sztuką największą jest kupić coś dobrego za rozsądną cenę.Osobiście kupiłem tłumik technigas (nie pamiętam modelu ) za 80 zł.. w pięknym stanie. i na takie okazje trzeba czatować.
Pozdro. LWG