Wręcz przeciwnie. Kiedyś Kymco był bardzo dobry, teraz z jakością doganiają je inne chinole :)FranceCola napisał:
No Kymco podobno poprawił się ostatnio. Jest solidnie wykonany, i (chyba) nie aż tak drogi. :)
lop16 napisał:
Cena (netto) ...
OKUR** nie spojrzalem xD
I co maro, podjąłeś jakaś decyzję?
Czekam jeszcze na test VAPORa który ma się pojawić na skuterowo w czwartek, wezmę albo to albo Agility 4T, do obu przymierze się w sobotę, i prawdopodobnie dokonam zakupu.
Weź lepiej Agility a pocieszysz się bezawaryjną jazdą.
W jaki czwartek... On już dzisiaj jest ;P Zaraz wstawie link ;) Wystarczy powiązane konto z fb ;)
Ooo, mam w historii znalazłem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=QwZbesPvm0Y&feature=youtube_gdata
Dzięki Ryglos, pisało na stronie głównej ze w czwartek^^ Chyba jednak zdecyduje się na Kymco – powinien dłużej wytrzymać :)
Wydaje mi się, że dobra decyzja ;)
Dobry wybór maro :D
Jak masz tyle kasy to bierz kymco w ciemno nawet. Stare ZXy stukały po minimum 20 tyś kilometrów katowane w pizzeriach :) Ale jak traktujesz skuter bardzo przejściowo to szkoda kasy i zwykły, najtańszy marketowy skuter da radę, i nie będziesz się tak martwił.
Dobra chłopaki. Agility RS zamówiony, teraz mam bardziej „sprzętowe” pytanie. Pisze tutaj żeby od każdego duperela nie zakładać osobnego tematu. Skoro zamówiłem już skutera, potrzebuje kasku i rękawic. Jeśli chodzi o kaski, spodobała mi się (cenowo i wizualnie) firma „BOX”. Co możecie mi powiedzieć o tej firmie? Co do rękawic nie mam żadnego typu, może coś polecicie? Tylko błagam, nie mam 500 zł na rękawice :)
Ja mam takie rękawice: http://m.allegro.pl/przedmiot,rekawice-fox-dirtpaw-cross-enduro,1724778624.html#start_item i powiem Ci, że są super.Nie jest mi w nich ani za gorąco ani za zimno i nie kosztują majątku.
Te są na crossa – nie mam nic przeciwko tak w zasadzie, jednak wolałbym coś z utwardzeniem na nadgarstek i kostki.
http://m.allegro.pl/przedmiot,zr-race-skorzane-rekawice-rm-mtn-24-48h-gdansk,1726270606.html#start_item
http://m.allegro.pl/przedmiot,alpinestars-gp-pro-ostatnie-2-l-czarno-biale,1732621897.html#start_item
Oooo dzięki Jakub :) Te pierwsze fajne, poszukam u siebie w mieście może znajdę dokładnie ten model to kupie. Zamówię w ostateczności, z gdańska to będzie trochę szlo. Dobra rękawice są upatrzone, teraz kwestia kasku :)
Hej, jeśli chciałbyś znać moje zdanie, to powiem Ci, że rękawic raczej na skuter się nie używa ;/ Może niektórzy używają ale to rzadkość. Ja np. rękawic używam tylko w zimie i późną jesienią. I to są zwykłe materiałowe takie rękawice. Najprostsze, czarne. Ale powiem Ci, że zaopatrz się w kominiarkę. Nie jest to duży koszt, można za jakieś 10zł, góra kilkanaście zł kupić, a efekt, niebo a ziemia. Właśnie późną jesienią i zimą się przydaje i naprawdę, rewelacja. Jeździłem nieraz i zawsze mi tak było zimno, że cała twarz przemarzła wręcz. Postanowiłem kupić kominiarkę i nie żałuję ;) A z kaskiem to popatrz, może jakiś z firmy ls2? Dobry stosunek ceny do jakości. Ale na kask nie ma co wydawać jakiś wielkich sum, to nie jest motocykl, według mnie kask za stówkę albo 2 stówki wystarczy ;)
Aha! Tylko pamiętaj, zawsze sprawdzaj czy kask ma atest! Bo już niektórzy kupowali ten szajs z allegro po 15 zł, nie chciał bym wiedzieć czy lepiej by było w takim kasku czy bez niego...
Maro zamawiając skuter nie dostałeś żadnych gratisów? Ja kupując Rometa dostałem dwa kaski firmy arai helmet i dowóz na całą Polskę gratis.
Chyba mam gdzieś kominiare, tylko w strasznie przypałowym „wszystkie-kolory-tęczy” kolorze :D
W kask zamierzam zainwestować góra 300 zł, oczywiście sprawdzę atesty :D I zdaje sobie sprawę ze te wszystkie kaski za śmieszne pieniądze to tylko na pokaz (nadają się chyba tylko do przejazdu od dealera do domu – pewnie dlatego dodają je często do skuterów za friko.), żeby policja się nie czepiała. Aha, i dlatego założyłem ten temat, bo chce znać wasze zdanie :) Jestem właściwie świeży w temacie, mimo ze nadrabiam braki czytając tu artykuły – ale zawsze można podyskutować na forum z ludźmi bardziej doświadczonymi, w końcu chyba od tego to-to jest, nie? :D