Hejka wam już od pewnego czasu poszukuje skutera i znalazłem http://allegro.pl/item663294220_italjet_formula_po_remoncie.html Jest dość stary na co trzeba patrzeć zeby się nie wkopać kolor nawet ładny i cena ale czy warto takie coś sobie sprawić ?
zawsze myślałem ze to ma silniki minerali a patrząc po kapie wygląda jak morini , no ale to też dobry silnik, a do tematu to powiem ci że pierwsze co sprawdź wahacz , rozpędź się 30-40km/h i powoli wciskaj przedni hebel , bo jak zacznie ci latać wszystko , to możesz się glebnąć , jak nie ma bić ani nie znosi to jest ok , kolejna sprawa to polej wode na glebe, przejeźdź i zobacz , czy zostaje w miare równy ślad , zresztą był o tym cały temat chyba
a może coś więcej na ten tema
wrona, one maja silniki morini i minarelli zalezy od modelu… Wachacz koniecznie sprawdź bo to tanie nowe nie jest. sprawdź czy jest zimny silnik i zobacz jak odpala. stan ogumienia czy plastiki nie popekane czy kontrolki dzialaja…
Na przebieg nawet nie patrz, może być cofany dość łatwo, a przebieg ocenisz po zużyciu/wytarciu manetek, siędzenia, przedniej opony itd. Chyba że nowiutkie.
no ale jak pisze że silnik po remoncie to po co patrzeć na przebieg ?
ale akurat nie tylko silnik się zużywa, ten niby remont silnika to nie wiadomo w ogóle czy łożyska były wymieniane, mógł tylko tłok wymienić i to remont.
mam ten wachacz i powiem ci ze najlepiej go sprawdzić tak : Jedziesz z 20 km/h mozesz więcej po czystym asfalcie i gwaltownie hamujesz przednim… Jak si będzie przod latal to odpusc sobie go… (najlatwiejszy sposob) ale raczej nie powinno nic byc… Ja mam 22 tys przebiegu nie ruszany ten wachacz jezdze po polnych drogach i nic trzyma twardo sprawdź jeszcze numer ramy z dokumentami