wario + wentylator + korektor momentu obrotowego

Witam!
Przyszedł czas na wymianę w moim skucie tych części… i chciałbym się was zapytać jaki proponujecie mi wariator i gdzie mogę kupić ten wentylator wariatora?? najlepiej jakiś sportowy/tuningowy =] bo w żadnym sklepie nie spotkałem takowego :-/
I odnośnie tego Korektor momentu obrotówego właśnie tego ->CLICK! czy warto jest w niego inwestować kasę czy on coś mi daż… i jak to się zmienia bo nigdy tego nie robiłem :lol:
Pozdro!

Adverion, link nie dziala

już powinien działać :wink:

też jestem ciekaw czy ten kolektor momentu obrotówego naraku coś daje i ile i jakich efektów się spodziewać można, prędkość max czy przyśpieszenie?
wentylator na mielochu albo na skuterdoktor na pewno znajdziesz, ja mam malossi MHR i nie narzekam, raczej nie am różnicy jaki wentylator kupisz, osiągów raczej nie poprawia, bynajmniej ja nie zauważyłem poprawy.

a wario to malossi Ci polecam albo Polini.

no dobrze tyle ze w zakladce do mojego skutera nie ma … :-/ i moze od jakiegos innego by podeszlo?

Polini:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_120_824&products_id=3650&osCsid=602348889b5e6e39942ba3a8068825f4

możesz też się pokusić o to nowe wario od Stage6:
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=1_120_824&products_id=3682&osCsid=a4cc0d152452ff732aff8e8e77d08163

tego polini mam aktualnie :stuck_out_tongue: i chciałbym spróbować czegos innego moze malossi multivar? a jak z tym przeciw talerzem wariatora?

jak masz polini to Ci się nie opłaca zmieniać na nic z tej klasy bo dużej różnicy nie zauważysz chyba że masz za dużo kasy :stuck_out_tongue:

ten wentylator tuningowy wariatora nic ci nie da bo to jest tuning optyczny a nie mechaniczny;P

mafia94, nie rozśmiećszaj mnie :lol:
jakim cudem to może być tun optyczny jak tego ventivara w ogóle nie widać pod kapą przekładniż! Tobie się chyba pomyliło z wentylatorem od chłodzenia w skuterach AC, pomijając że jetforce to LC a nie AC więc już w ogóle dałeś popis wiedzy.
A przeciw talerz wariatora polepszy Ci chłodzenie a osiągi to raczej nie licz.

no ok ja wiem tyle ze na tym talerzu jak i na wario porobily się rowki i chciałbym załozyc nowe i ma ktos moze link lub moze od innego skuta pasowal by ten talerz!? a wario to jakie mogę założyć do 50ccm z planami na 70ccm? i co jest lepsze multivar czy speed control?

polini i malossi to jedno i to samo tylko ze malossi lubi ciezsze roleczki :slight_smile:

wiec jednak nie jest to samo może w jakimś sensię jest :slight_smile: No ale na s-a.com malossi ma max gwiazdek a polini 3 czyli różnica 2 gwiazdek (chyba) więc czymś się muszą różnić :wink:

e tam na moje to wariatory sportowe w cenach do 300zł to wszystko jedno i to samo.
Znajomy ma wario BMG zqa 160zł nie narzeka, mało skuter mu bardzo dobrze jeździ, ja i inny kolega mamy malossi multiwary a inny znów ma hebo NG i nikt nie narzeka wszystkie są dobre, różnic za bardzo nie ma między nimi, może jedynie że jedno wario daje np. 5kmh mniej na v-max ale lepsze przyśpieszenie ale to takie drobne różnice są.

Ja bym zaryzykował i kupił to wario od Stage6, nowość jest, gorsze od małossi, polini i hebo raczej nie będzie a przynajmniej jako jeden z nielicznych będziesz miał jakieś inne wario xD

PS te testy na necie i różnice gwiazdek to lipa jest, i zawsze coś skłamane jest także od takich testów to z lekkim dystansem.

ale to jest ocena sklepu Scooter Attack a nie z jakiejś przypadkowej strony :wink:
A co sądzicie o tym Przeciw talerzu -> CLICK! czy coś to szkodzi że nie ma tzw. żeberek ??? I czy może się sprawdźić w codziennej jeździe ???

no chłodzenie będzie na pewno gorsze co czasem może się źle skończyć a na pewno części będą się szybciej zużywać ze względu na wyższą temperaturę.

Dobrze więc wszystko wyjaśnione :wink: a jak to z tym korektorem momentu obrotówego??