Mam skuter zipp quantum na tuningu poziomu sport tj, malossi sport 70 , tecnigas next-r i stożek revo s-type (dysza w gaźniku 90) teraz dokupiłem wariator hebo ng i coś jest nie tak na seryjnym mial kopa az odsadzało a teraz przyspiesza równo ale powoli i predkosc spadła o 5km/h rolki wsadziłem środkowe i ma za wysokie obroty i mala predkosc a na ciezszych rolkach bylo jeszcze gorzej. co mam zrobić teraz? proszę o pomoc
To że ma równe obroty to jest cecha waria sportowego. Pewnie nie regulowałeś sobie napędu sprężynami centralnymi. Kup Hebo niebieską. Mam ten sam tun co ty, tylko bez stołka i chodzi dobrze, a potem dostroiłbyś sobie jeszcze rolkami i byłoby gitez ![]()
czyli co kombinował sprężynami centralnymi ? bo wiesz załamałem się trochę bo kupiłem wario za 250zl a tu jest gorzej niż było . pomoż mi jeszcze z tą regulacją jak możesz
Ja dla przykładu mam wsadzoną niebieską sprężynę centralną i rolki 3 gram. Spróbuj to samo u siebie, może też będzie dobrze. Zależy to też od wagi kierowcy
Ja dla przykładu waże 65kg ![]()
i jaki masz v-max na takim zestawieś
Musze zmierzyć jeszcze GPSem bo na liczniku brakuje mi skali
(mam 80), ale licznik pokazuje mi w miarę rzeczywistą szybkość. Dzisiaj zmierzę to jeszcze się pochwale
Ale według licznika tak na oko to jest 90.
ja ci radze wwal najlżejsze rolki jakie masz i poczuj moc :evil:
A wsadziles sprężynę centralna z zestawu?
Regis, przy Hebo NG do Keeway’ów i pochodnych w zestawie nie dają sprężyny centralnej. Przy minarelli dają, ale do tych niestety nie…
wsadziłem tą sprężynę która była do zestawu czyli +50% i jest to co opisalem na początku. doradzcie mi co zrobić !!
No… to ja teraz wywal i wsadz seryjna.
to przez tą sprężynę jest taka kicha?
Tak