wario czy gaznik

witam mam taki dylemat czy kupić wariator motorforce czy gaźnik 17,5 z krocciem amala zalezy mi bardziej na v-maxie

ja bym kupił gaźnik poprawiłoby bardzo przyśpieszenie!!

A masz zmieniany cylinder? Bo przy seryjnym zwiększy Ci tylko spalanie. Lepiej kup wariator ale może coś od malossiego?

Skuter seryjny jak tak tylko wariator.

Jak założysz większy gaźnik będzie miał więcej mocy z dołu. Wariator przy całkowicie serynym skuterze tak naprawde nie wiele da. Gaźnik dodatkowo polepszy ci chłodzenie wewnętrzne :P.

W seryjnym skuterze wiekszy gaźnik da ci niewiem szczegolnie na seryjnym filtrze to strata pieniedzy . Wario w seri daje nikt mi nie powie ze nie bo mialem polini imalossi

a ja mam w skuterze tecnigasa next-r i cylinder 60ccm ino i wieksza dysze

Ja polecam założenie większego gaźnika ;). Spalanie nie wzrośnie ci nie wiadomo ile, przeciesz gaźnik 17,5 to nie jest kolos :P.

Tak ale skoro efekt będzie mizery to po co go montowac. A jeśli tak to warto założyć 21 to wtedy 50 będzie chodzila pewnie jak 70tka

przemas22 napisał:

Tak ale skoro efekt będzie mizery to po co go montowac. A jeśli tak to warto założyć 21 to wtedy 50 będzie chodzila pewnie jak 70tka

Do zrobienia :P. Niemcy z seryjnych 50 potrafia wyciagnac do 11KM ;). Port tuning i te sprawy. Koledze dla sprawdzenia zamontowaliśmy na full seryjnym moto (Yamaha DT50 SM '05) gaźnik 21, przyznać trzeba, że różnica z dołu była kolosalna, ale na górynch obrotach tak naprawde wiele nie zmieńiło. To daje także do zastanowienia, dlaczego w instrukcji od cylindra Polini Evolution włosi zalecają gaźnik 19mm :P.

Jak gadałem z mechanikiem to mówił że max ~19mm gaźnik do Malossi Sporta 70… bo większy nic nie da, a pogorszy tylko… Do seri możesz 17,5mm Gilera runer SP ma taki seryjnie