Mam Italjeta Formule i tak z ciekawości odkręciłem wario , patrze a tu każda rolka kwadratowa , wziąłem rolki i poszedłem do złotnika aby mi je dokładnie zważył no i okazało się ze rolki warzą 7,25 g , więc poszedłem do sklepu motoryzacyjnego pan zmierzył mi te rolki i wyszło ze to są 15x13 , tak tylko , że pan takich w ogóle w katalogu nie ma , a że wario miałem przy sobie założył mi 15x12 i były za małe . Szukałem na allegro.pl ale takich nie ma , więc co zrobić kupić nowe wario czy jak ??? A i chciałbym dodać ze to wario to TJT nie wiem co to za firma a ni nic :((
O to fotki
Kup na mielochu
Szympa napisał:
Kup na mieloch u
Na mielochu nie ma 15x13 :roll:
Spróbuj znaleźć na allegro :-)
Ooo niema, są ale 16x13, napisał że na allegro niema, ale może na zamówienie na mielochu?
kup same koperty na rolki i pozniej tylko szlifniesz i będzie ok ;p
np 16x13
a nie wiesz przypadkiem jak szlifnie żeby było dokładnie 15?
Takie pomysły to sobie w D wsadź :roll:
Przeszlifowanie każdej rolki żeby było te 15 zajmie mu w chuj czasu a dam sobie głowę uciąć że po tym zabiegu będą kwadratowe. rolki MUSZ¡ być idealnie okrągłe a ręcznie tak nie przeszlifujesz. wgl to pierwszy raz słyszę o takim rozmiarze rolek. ja bym kupił wario używkę chociaż od jakiegoś keeway’a (mam na sprzedaż jak coś xD) powinien chyba pasować bo Ty masz chyba wał 16mm jak keeway i nie miałbyś problemu z rolkami.
Albo jakieś tuningowe wario od razu.
A może jak one są kwadratowe, to zmierzył w miejscach tych zużytych i tak wyszło.
a skąd wiesz że rolka 16x13 nie pasuje?
16 to wysokość 13 to szerokość więc na szerokość wejdzie a skąd możesz wiedzieć że na wysokość nie pasuje?
Rolka może była trochę kwadratowa i wytarta i koleś jak ją mierzył odczytał źle bo się starło.
[ Dodano: 01-07-2009, 21:02 ]
ja nigdy w życiu nie słyszałem o rolkach 15x13 jakby takie w ogóle były to były by na allegro czy gdziekolwiek. podjedź nawet do serwisu jakiegoś i się popytaj.
Myślisz ze nie byłem !!! Koleś to mierzył sprawdzał , przecież taki głupi nie jest jak mu wario przyniosłem i rolki wszystko zmierzył i dupa !!! Za przeproszeniem gadałem z starszymi i kupią mi wario do 400 zł maks tylko jakie ? ?? Czy muszę nowy temat zakładać ??
tylko on niby ma tuningowe wario czy cos takiego
[ Dodano: 01-07-2009, 23:24 ]
ja bym kupił sprężynę TR 15% niebieskie sprezynkido sprzegla rolki od 4,0 gram do 5,5 gram i wario małossi