jutro (wtorek) zamierzam zamowic wariator do mojego keeweya f-acta, malossi multivar.
Mam pytania …
1.Jakie kupić do tego spręzynki jeśli na początku bede jedzil tylko ze sportowym wariatorem a potem (za 2 miechy gdzieś tak) i ze sportowym tłumikiem chodzi mi o takie zeby pasowaly dobrze i do wariatora i potem do zestawu wariator + komin
2. Wiem ze zeby odkrecic wario trzeba uzyc blokady zeby nie skrecic wału. (można tez kluczem pneu. ale nie chce za kazdym razem jezdzic do mechaniora )
czy ta blokada blokada link będzie pasowała do mojego keeweya f-act ? wie ktos moze ?
3. wiec bede składal zamowienie na wario sprezynki i blokade … Czy jeszcze cos będzie potrzebne ? rolki będą na początku te co w zestawie poniewaz na razie to seryjny sqter + tylko sportowy wariatow wiec te z zestawu bedą pasowac…
- sprężynki kup +15% lub +22% zależy z jakich chcesz aby ruszał on obrotów…
2. ta blokada będzie pasować ponieważ twój skuter ma silnik robiony na wzór mianarelli horiznontal…
3. Kup jeszcze Sprężynę centralną… TopRacing +22% lub +15% no i oczywiście zestaw rolek testowych jeśli chcesz go dobrze wyregulować :roll: i gdy kupisz +22% sprężynki i sprężynę centralną to w zupełności wystarczy ci do dalszego tuningu na poziomie Sport z seryjnym cylem
a jeśli będzie malossi multivar to jaki rozmiar rolek ? 16x13 ?
edit : sprezynki kupuje hebo wiec który kolor wziasc ?
Tak malossi ma rozmiar rolek 16x13 Polini Speed Control również… a Hebo NG ma 17x12
fosmok napisał:
2. Wiem ze zeby odkrecic wario trzeba uzyc blokady zeby nie skrecic wału. (można tez kluczem pneu. ale nie chce za kazdym razem jezdzic do mechaniora )
czy ta blokada blokada link będzie pasowała do mojego keeweya f-act ? wie ktos moze ?
wystarczy ta
http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?cPath=606&products_id=1157&osCsid=9a9d55fdf08d001b265b32ed3139fe5e
tylko nie chce tej bo jest z innego sklepu i bym musiał zaplacic za 2przesylki ;/
z tymi rolkami dołączonymi do zestawu to bym nie był taki pewny, bo jak ja kupowałem Multivara do swojego Peugeota na S&D było napisane, że do zestawu dodają rolki bodajże 7g a dali 8,5g czyli takie jak w serii. I wiadomo, że nie pasowały, szczególnie ze sportowym wydechem
fosmok napisał:
tylko nie chce tej bo jest z innego sklepu i bym musiał zaplacic za 2przesylki ;/
to zrób zakupy na mielochu ceny podobne a sklep ma wiekszy wybór ;P
poszukaj ofert kilku sklepów i wybierz tę najtańsza
sprezynki kupuje hebo wiec który kolor wziasc ?
niebieskie
fosmok, mocowanie tej blokady nie pasuje do karteru, tj. dziurki na siebie nie nachodzą, żeby przykręcić ją do karteru śrubami. Musiałbyś czymś ją podeprzeć i dopiero odkręcić… Wiem, bo sam ją kupiłem i mam Keewaya Hurricane.