Wariator Hebo NG.

zakupiłem wariator hebo next generation, zamontowalem na rolkach najcięższych dośćczonych do zestawu czyli 6.8 g i muł był okropny, włożyłem rolki 4.6 g w każdym bądź razie najlżejsze z zestawi i muł jest nadal tyle, że mniejszy… co zrobić aby muła nie było ? w komentarzach wariatora piszą, że likwiduje on muła i dodaje znacznie jeśli chodzi o v max… posiadam speedfighta 2 chłodzonego cieczą Poprawiłem temat.

Sprężynę z zestawu założyliście? Bodajże +50% (ja taką miałem)

do wariatora nie bylo zadnych sprezyn, dokupiłem sprezyny top racing i mam tam +15 +20 i +30… ale w czym problem skoro na mielochu czytam, ze kazdemu likwidowal muła a mi go powiekszyl ?

Bo trzeba wyregulować z resztą napędu. Załóż na początek +30 % i zobacz jak będzie to chodzić. Wtedy te rolki lekkie. Nie pamiętam dokładnie jaki ja mam setup bo miałem ten sam problem na początku, tylko że sprężynę mam +50%.

zalozylem sprężynę +30 i rolki 5.9 g i mula nie bylo przez pare minut, potem wrocil znowu, co jest ?

Na chwile? Tzn. przez 5 minut było dobrze a potem znowu to samo? Yy… Pasek dobry?

pasek jest w stanie idealnym, wloze rolki 4.6 i powinno byc ok bo ja chwilke na nich jezdzilem to mula nie bylo…