Wariator - czy mozna kupić bez zaglądania jaki się ma?

Wiam!!!

Chce zakupić wariator (max 250zł) i był może sprzęgło (max 150zł) i chciałem się poradzić was:
- czy mogę kupić bez zaglądania jaki mam wariator i sprzęgło (bez zdejmowania pokrywy)?
- czy mozecie mi polecic jakieś sprawdzone i dobre modele, bo na rynku jest tyle tego ze poprostu nie wiem co dobre a co nie?
- czy im lżejsze rolki tym lepsze osiągi czy jak to jestą (zależy mi na przyspieszeniu przy ruszaniu, na wbijaniu się do ruchu)

Mój silnik to 4T (foto kartki):

Kup wariator dedykowany do silnika 139QMB
Do 4T donra jest podobno firma Naraku

Elo więc tak najlepszł firma jaką znam co robi sprzęty do 4T silników to naraku

Wariator kup naraku jak i sprzęgło rolki są do wyregulowania skutera czyli czym lżejsze rolki tym masz więcej przy?piechy ale tracisz na prędkości a zatem czym cięższe tym prędkość wzrasta najlepiej kupić zestaw testowy i zobaczyć na których rolkach najlepiej skuter się zbiera

no ok, ale czy mogę kupić w ciemno, bez rozkr?cania skuteraż bo nikt mi nie odpowiedział jednoznacznie (wariator i sprzęgło)

przecież napisałem…
Kup wariator dedykowany do silnika 139QMB

a o sprzęgle wypowiecie się ?
to bym juz za jednym razem wymienić ka pojade do warsztatu, bo nie mam klucza do blokowania wariatora.

Hokster nie ma czegoś takiego jak lekkie rolki = przyspiecha …

Dasz za lekkie rolki będzie wy? a nie jechać… ba przyspieszaż … regulacja to cala przekładnia.

a o sprzęgle wypowiecie się ?

to chyba logiczne, że jak wariator jest do tego silnika, to sprzęgło też.

ok, dzieki za wypowiedzi, to szukam dobrej oferty.