Siemka
mam pytanie bo zmieniam cylinder do gilerze runner LC na 70 cc malossi sport i moje pytanie brzmi czy wałrms racing wytrzyma ?? bo moj standardowy nie jest pierwszej nowosci … i do tego mam pytasnie, czy podczas zakladania muszę cos przestawiac ?? bo wiem ze bede musial trochę oleju do baku dolewać chyba że pompke oleju przestawie żeby więcej oleju dawał … do tego mam pytanie czym muszę tlok nasmarowac jak bede zakładał cylinder ?? aha i lozyska stage 6 metalowe beda ok ??
proszę o odpowiedzi !!!
z gory dzieki
Tłok musisz nasmarowac, wał wytrzyma. Co do mieszanki to jak wyregulujesz to nie będziesz musiał do baku nalewać
Wino, czym a nie czy tak jak wino mówi wał wytrzyma ale jak jestes przy kasię to mozesz zmienić na przyszłosc jeśli ci się tuning spodoba, niektórzy wyrzucają zbiorniki z olejem i sami robią mieszanke ale ja na twoim miejscu z 3 nakretki bym dolewał oleju i powinno byc git
ok, dzieki za rady … a ten tlok czym nasmarowac ?
olejem takim co lejesz do silnika
chyba do mieszanki
Kowal napisał:
chyba do mieszanki
to jest idiotyczne stwierdzenie równie dobrze mogłem napisać do zbiorniczka do dozownika i wile innych.
chodziło mi o to żeby tłok nasmarować olejem miećszankowym, bo oleju takowego oleju jak silnikowy nie ma, jest tylko ten do mieszanki
tym do mieszanki nasmaruj
Obojętnie jakim Olejem silnikowy to jest bez znaczenia czy do mieszanki czy do skrzyni biegów.
HaVaNa TuninG, przecież runner nie ma skrzyni biegow :shock: :shock:
może chodziło mu o przekładniowy
elo…
nie chce robić nowego tematu więc się was tu pytam…
Czy znacie jakiś poradnik ze zdjęciami jak się wymianie cylinder…? Bo nigdy tego nei robiłem a chciałbym wsadzić inny a do serwisu mam 50km więc nie chce mi się jechać a chciałbym się tego nauczyć… więc proszę o podanie jakiegoś poradnika jeśli znacie… najlepiej żeby był ze zdjęciami…
Z góry DzięX
mam jeszcze jedno pytanie, do patrzylem dzisiaj na wały na mielochu i niema juz rms racing jest tylko tec racing, jest on z 30 zł tańszy … co na jego temat powiecie ??
aha i jeszvze na skutercentrum byl wal rms competition, czym on się rozni ?? który z tych trzech z tego tematu najlepszy ??
wszystkie te waly sa takie same
a Lektronics Racing ??