W skuterze koło ledwo co sie kręci.

Witam . Już niewiem co robic . Tak jak w Tytule koło ledwo co sie kreci i nie mozna jechac , nwm dlaczego stało sie to tak że bylo ognisko a las troche dalej no i co lipa trzeba bylo jechac powozic drzewa no i ok drzewo powożone wszystko ok zgasilem go oddstawilem po jakims czasie okolo 4 h chcialem go odpalic , odpalilem chce ruszyc a on w miejscu stoji no i nie wiem co robic , wymienilem juz nowy wariator , z rolkami , sprzeglo , dzwon , pasek napedowy no i juz nie mam pojecia co jest nie tak . Prosze o jakąś pomoc .

Najwyraźniej nie wymieniłeś tego co było zepsute. Należało iść z tym skuterkiem do kogoś kto się na nich zna.

Ja tu szukam pomocy .. A nie takiej pomocy co ty Napisales

gomez jak szukasz pomocy to może wyjaśnij dokładniej o co ci biega , koło się kręci czy nie postaw na szłapy i pokulaj tym zasranym kołem , zdejmij dekiel i zobacz czy przenosi napęd , wszystko do porządku opisz a nie że koło ci się nie kręci

Moze hamulec ma zacisniety xd

ale to niech się qrwa określi dokładniej a nie takie bzdury wypisuje

Koło sie kreci , ale ledwo co .. nie ma sily jechac . obroty ma normalne . przenosi naped

imburek napisał:

Moze hamulec ma zacisniety xd

nie .

No to może jeszcze ja powróżę:

1. Zatarte łożyska
2. Kij z lasu w feldze :)

Moze mieszanki mu brakuje ,ale jak obroty ma normalne to powinien jechac ,pomysl
Przerywa ci obroty?

a jak zdjełeś całość żeby wymienić pasek kręciłeś dzwonkiem sprzęgła ,bo jak ciężko się tam kręci cały ten majdan to może coś z przekładnią masz nie tak

WODZU napisał:

No to może jeszcze ja powróżę:
1. Zatarte łożyska
2. Kij z lasu w feldze :)

No raczej to jest mało prawdo podobne bo jak skuter jest zgaszony to jak obkrece kolo reka to letka sie obkreca a jak by byly zdarte lozyska to by bylo wtedy ciezko obkrecic kolo .

imburek napisał:

Moze mieszanki mu brakuje ,ale jak obroty ma normalne to powinien jechac ,pomysl
Przerywa ci obroty?

nie przerywaja obroty silnika . ale niechce dokonca wejsc na obroty

luki92 napisał:

a jak zdjełeś całość żeby wymienić pasek kręciłeś dzwonkiem sprzęgła ,bo jak ciężko się tam kręci cały ten majdan to może coś z przekładnią masz nie tak

wszystko lekko tam chodzi

gomez to fajfus i w ciu...la was ładuje - sprawdza wiedzę , wszystko na nie pisze - nie ma takiej opcji , ludki dajcie spokój bo was pogrąży.

Mario1 napisał:

gomez to fajfus i w ciu...la was ładuje - sprawdza wiedzę , wszystko na nie pisze - nie ma takiej opcji , ludki dajcie spokój bo was pogrąży.

Ta ... no super filmik wstawie . jak chodzi

gomeziom5 napisał:

Mario1 napisał:

Ta ... no super filmik wstawie . jak chodzi

wstawiaj

nie dzis .

Stoi koło przednie czy tylne? Jeśli tył to może naciagnięta zbyt mocno linka hamulca. Jesli przód to może trzeba zwyczajnie rozebrać i nasmarować...

Tylnie . To napewno nie hamulce