Ello mam pytanie w co teraz zinwestować by szedł lepiej z miejsca chciałbym aby szedł na koło ale chyba to nie możliwe bez wymiany cylka a jak na razie nie chce tego robić.
Mój setup to:
Tecnigas next-r
Malossi multiwar
Rolki 6,0
sprężynki hebo niebieskie
Spreżyna centralna malossi biała
Dysza 75
Gaz-box
Kwota jakieś 200zł wiem że mało ale może coś mi podniesie start ?
sprzęgło. dobrze by było jakbyś dozbierał do 300zł i kupił też dzwon, jak nie to chociaż samo sprzęgło dzwon bodajże d110 masz.
W twardszą sprężynę centralną również zainwestuj coś takiego jak hmm Hebo +50% lub TopRacing+22% troszkę lżejsze rolki nie dużo!! coś około 5,8g. i wydech masz stanowczo za słaby :-/ zbieraj na Laser x-pro bo on ciągnie już od samego “dołu” do samej “góry”…
Powiem wam jedno zall czytać niektorych wypowiedzi ze tecnigas next to badziew. Ja na nim i Hebo NG i sprzeglem s6 latałem na gumie i powiem wam ze bardzo dobrze się do tego nadaje:) Wiec jak ktos się nie zna to niech lepiej się tutaj nie wypowiada.
Dozbieraj kasy i kup cos dobrego Sprzeglo + dzwon do tego czerwone sprezynki i centralana +15% Top racinga styknie do serii i lekkie rolki i kombinuj na czym najlepej smiga
Na właśnie zamiarzam kupić rolki i sprężynę tylko mogli byści powiedzieć mi mniej więcej jakiego pokroju ?? Bo nie chce wydawać kasy na np.5 sprężyn :-? :-?
Właśnie next-r ciągnie od dołu więc jest ok tym bardziej przy serii cylu…
a kto tu mówi że next-r to gówno? to jest po prostu słaby wydech ... do mocnych on nie należy z resztą jest on do seryjnych cylów zazwyczaj bez tunu...Borek02 napisał:
Powiem wam jedno zall czytać niektorych wypowiedzi ze tecnigas next to badziew. Ja na nim i Hebo NG i sprzeglem s6 latałem na gumie i powiem wam ze bardzo dobrze się do tego nadaje:) Wiec jak ktos się nie zna to niech lepiej się tutaj nie wypowiada.
Miałeś doczynienia z innym wydechem? czy tylko jest zapatrzony w swojego Tecnigasaż :lol:
Ja na twoim miejscu bym wrzucił sprężynę malossi żółtą, do tego dysza 90 i stożek ewentualnie nawierć seryjny filter.
Adverion napisał:
a kto tu mówi że next-r to gówno? to jest po prostu słaby wydech … do mocnych on nie należy z resztą jest on do seryjnych cylów zazwyczaj bez tunu…Borek02 napisał:
Miałeś doczynienia z innym wydechem? czy tylko jest zapatrzony w swojego Tecnigasaż :lol:
Borek ma teraz Yasuni R jakbyś nie wiedział :-> A ty chyba nie miałeś do czynienia w ogóle z tecnigasem mi na malossi sporcie super chodzi.
No to jak ktos ma to kupuje zółtą malossi
A co myślicie nad TR +22% ??
Tecnigasa nie zmieniam bo dla mnie jest wystarczający
Kurde co by tu zrobić by szedł na koło bez wymiany cyla :-/ :-/
SiWy napisał:
Borek ma teraz Yasuni R jakbyś nie wiedział :-> A ty chyba nie miałeś do czynienia w ogóle z tecnigasem mi na malossi sporcie super chodzi.
dokładnie siwy masz racje.
A co do tego kola. Wsadz w miare lekkie roleczki sprezynke +15 top racinga no jak chcesz to 22 ale do 50 to chyba trochę przy mocna :)
A na kolo to sam się nie poderwie;)
Borek02 napisał:
SiWy napisał:
dokładnie siwy masz racje.
A co do tego kola. Wsadz w miare lekkie roleczki sprezynke +15 top racinga no jak chcesz to 22 ale do 50 to chyba trochę przy mocna :)
A na kolo to sam się nie poderwie;)
się poderwie przy evo.