Zdjąłem wszystkie blokady w peugeot vivacity rocznik 2001, przy okazji wymieniłem rolki bo były juz starte (oryginalne ważyły 8,5 gr a ja zamieniłem ja na 7,5), no i teraz v-max na płaskim to jakieś 60km/h, z górki pociągnie te 75... Wiem że te skutery potrafią na seryjnych częściach jezdzić 80 km/h. Ktoś może ma jakis pomysł dlaczego tak jest? Może to wina rolek, za lekkie kupiłem hm?
Hej. Sam już sobie odpowiedziałeś na to pytanie:P
Jeśli się nie mylę to peugeot vivacity jest 4T i dużo więcej nie pójdzie.
nawet 4t powinien te 70 wyciągnąć. może faktycznie rolki, a moze jakaś blokada się ostała?
Otóz vivacity to 2t, wiec tym bartdziej inrytują mnie słabe osiągi? jaka wage rolek polecacie?
Musisz kupić cały zestaw i dopasowywać.
kubas121 napisał:
Wiem że te skutery potrafią na seryjnych częściach jezdzić 80 km/h. Ktoś może ma jakis pomysł dlaczego tak jest? Może to wina rolek, za lekkie kupiłem hm?
Wrzuć seryjne i po kłopocie, po co kombinować...
A to nie jest przypadkiem tak, że lekkie rolki poprawiają przyspieszenie a cięższe v-max? Bo im cięższe rolki, przy tym wyższych obrotach wariator przysuwa się do przeciwtalerza ;).
cięższe poprawiają przyspieszenie. Sprawdzone u siebie. Cięższe rolki o 0,5 g poprawiły znacząca przyspieszenie. Skuter momentalnie wchodzi na obroty. Prędkość maksymalna bez zmian.
sorry za odkop, ale mam również problem z dopasowaniem rolek do tego skutera. Także wsadziłem 7,5 grama lecz posiadam sportowy tłumik i v-max 65. Dobry start lecz muł do 45 potem petarda.. Jakieśrady?
tak jak napisal poprzednik , kup caly zestaw i dopasuj sobie takie , jakie odpowiadaja.
witam, mam vivacity 2001 jedzie 70km/h z gorki 83, jedyne co zrobilem to wyciagnalem taka blaszke ktora znajduje sie tam gdzie sie noga odpala (sry za nie jasny opis ale mieszkam w szwecji i nie wiem jak to sie mowi po polsku.... ) i teraz mam pytanie, co moge zrobic zeby polepszyc przyspieszenie, ale tak zeby nie stracil ma maxspeed?