Yoo.
Więc piszę w imieniu kumpla, ponieważ ma duży dylemacik. Podoba mu się strasznie Varadero 125 ale też kręci go DT 125. Tu pytanie, co lepsze, oszczedniejsze ? Jak to między nimi z jazdą i przedewszystkim jakie uwagi, który lepszy ?
Yamy jest moje ! Fuck off !
No to tak:
Var: 4T
DT: 2T
I więcej mówić nie trzeba
Zależy czy jeździ w trasach, a czasem wskoczy w teren czy na odwrót
Po Rudym widać, że na DT’ce można wariować(dosłownie), choć znam gościa co i na Viadrze w ostrym terenie śmiga Viadro jest w tej rywalizacji bezwarunkowo najtańsze w eksploatacji(gdy się korzysta z niej w granicach rozsądku
).
To jest tak… Motor raczej do sql, wujkow, dziadkow itp. Glownie to max 30-40 km od domu wiec to nie takie trasy straszne. Co poradzicie ? Najlepiej jak by ktos się wypowiedzial z doswiadczeniem na tych motorkach. Bardziej nam zalezy zeby się dowiedziec jak się jezdzi, jak się eksploatuje i wgl. A nie info z metryki.
W związku z zadanym pytaniem wypowiem się na temat Viadra Jechać tym, to sama przyjemność
Takie trasy, to dla niej pikuś. Prowadzi się świetnie. Jej waga może i spora, ale nie przeszkadza ani trochę. Nie jest to demon prędkości, lecz turystyk, więc do spokojnej jazdy wymarzone, choć potrafi się nieco rozpędzić
Trzeba uważać podczas wyprzedzania, żeby się nie przeliczyć, bo czasami może zabraknąć mocy. Dzięki temu silnikowi(V) jest bardzo elastyczna. Siedzenie jest super wygodne dla jednej, jak i dla dwóch osób. Spalanie przy w miarę żwawej jeździe(ostrzejsze przyspieszanie i 100km/h) jest w granicach 3,6-4,5l/100km. Awaryjność? Jak się kupuje używkę w naprawdę dobrym stanie i się o nią dba, to awaryjności po prostu nie ma
To tyle ode mnie
A to dziekowka ; d A moze rudy się o yamy wypowiesz ? ; d
Co tam no …
Hmm… Podaj jakieś pytanie
Osobiście robiłem na niej 100km w jedną stronę i dawało rade jakoś
Awaryjność jak to Yamaha … nic Jedynie to 2-suw czyli pierwszy tłok po 15-20k do zmiany, a potem zależy jaki wrzucimy
Spalanie 6-8l (zależy od jazdy)
I ogólnie w porównaniu do Varki to motor do poszalenia