V-max 40 ;/;/;/

Elo pisze w imieniu kumpla, kumpel ma sr’ke 50 na gaż?niku z 2007 roku, ma w niej taki tuning Tecnigas next-r, wario Hebo ng, sprzęgło Rms race pro, i przy tym setupie skuter leci mu 40km ( oczywiście moto odblokowane w 80%, ma tylko mniejszą dysze, ale bez tuningu leciało mu 75km ) i przyśpieszenie jest średnie:| pod górkę nie może się wogłle zebrać. Rolki ma założone 4.5gr S6 z zestawu testowego i na innych wagach jest to samo, sprężynki są naciągniete i sprężyna jest Polini +15%. Co mże być przyczyną takich mizernych osiągów???

Podejrzewam że kwestia DOBREJ regulacji napędu (rolki, sprężynki sprzęgła, sprężyna centralna) oraz gaźnika

Wydaje mi się, ze to wina regulacji. z tego co wiem w zestawie do tego wariatora są jakieś podkładki(tulejki) do regulacji. Mam ten wariator(bez tych podkładek) do swojej runnerki ale jest słabszy od jakiegoś “no name”.

A regulował go w ogóle?

pisał że coś tam regulował a jak było na prawdę?? przeważnie rolki i sprężynki z zestawu nie są takie jak być powinny

wiec tak, startował z niskich obrotów wiec pociągnął sprężynki, rolki z zestwu testowego S6 4,1gr - 6gr, wszystkie próbowal i była tylko różnica w przyspieszeniu do tych 40, a dalej tak samo :-/

Jak ma jeszcze stary wariator to niech zobaczy jak na nim będzie chodzil. I zapytaj go o te podkładki. Dokłada je się do tulei. Na mialochu pisze, że są niezbedne do regulacji.

Moim zdaniem to kwestia regulacji przełożenia. Trzeba dobrze wyregulować rolkami, sprężynkami sprzęgła, sprężyną dociskową i oczywiście gaźnikiem :sunglasses:

To samo napisałem na samej górze :->

A jak wygląda stan paska Niech przeczyści gaźnik i filtr paliwa oraz powietrza raz mi się z lekka dysza zapchała to jak mu dałem opór gdy jechałem 70km/h to on jeszcze zwalniał xD :mrgreen: więc niech to zrobi no i właśnie te podkładki…

niech wyreguluje ja w swojej sr tez tak miałem :wink:

Za słaba sprężyna centralna. Niech założy +35 lub +50