Używany skuter dla wysokiego mężczyzny

Cześć! Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś motoroweru na początek. Mam około 190 cm i 3000 zł. Co polecacie? Sprzęt musi być duży, bo nie chcę wyglądać jakbym jechał na małej motorynce :D

Generalnie wszystkie one są mniej więcej takie same.
Pytanie jaka forma tego motoroweru Ci odpowiada? Tzn czy ma być bardziej *turystyk* czy może *ścigacz*?

Może być turystyk, ścigacz, supermoto czy co tam jeszcze jest, podrzućcie jakieś modele to zobaczę. Co powiecie na GB Street albo derbi senda?

Tak jak napisałem, gabarytowo to wszystko jest to samo. Musisz sobie tylko określić czy ma być markowy czy chińczyk i kierować się wyglądem.

To co dobrego z turystyka i ścigacza w tej kasie polecacie?

enduro to - yamaha dt 50 , derbi senda 50 , aprilia rx 50
scigacz to - aprilia sr 50 , yamaha tzr 50 , honda ns 50 ,

Aprilla rs chyba miałeś na myśli, bo sr to skuter. Aprilla i tzr są poza moim budżetem, a honda jest prawie 20 letnia... RX nie ma praktycznie. Zobaczę tą dt i sende. A z turystycznych co polecacie?

no wlasnie rs .

RS to turystyk?? Aha, spoko. W twoim budżecie z używek możesz dostać Peugeota XR6, ale pewnie trzeba będzie coś w nim zrobić. A myślałeś o nowym Routerze WS 50 ? Wydasz na niego 2500 zł i zostanie ci kasa na kask i rękawiczki. A ten sprzęt cieszy się dobrą opinią na forum.

Tyle, że ten romet jest malutki. Dt czy senda nie są większe? A ten gb street też, podobno spory.

Tak jak ci piszą. Wszystkie są podobne gabarytowo. Siedziałeś i jeździłeś na Routerze ? Bo ja też mały nie jestem , a było mi bardzo wygodnie i miejsce dla drugiej osoby było.

Ja mam 196 cm i jakoś wygodnie mi się na Routerze WS 50 jeździ. Jednego dnia 500 km zrobiłem i jakoś obolały nie byłem.

A co sądzicie o tym GB Street? Z wyglądu mi się całkiem podoba, ale jak tam z jakością wykonania etc. Ma jakieś wady wrodzone, czy coś takiego?

Ref...
O tym GB poczytałem, że wszystko podobne do innych w tej cenie, niczym się nie wyróżnia oprócz wyglądu, bo mi się całkiem podoba. Poszperałem i znalazłem coś jak Rieju RRX - fajne duże kółka i tutaj mam pytanie - jest coś jeszcze takiego w cenie do 3000? Bo tego jest mało i najczęściej przekracza tą kasę. Poszukuję dużego motoru, bo teraz mam blisko 190 cm, a pewnie bym moto kupił na 2-3 lata i jeszcze bym podrósł.

Powyżej... 1.92 m to nie wyjdziesz, spokojnie człeniu. :)
A weź Ty przyczaj... *te kocie ruchy* tego oto pudła:

http://allegro.pl/ferro-901-4t-jak-junak-901-tuning-80-cc-wyprzedaz-i3253156028.html

Nie, no tutaj to naprawdę można sobie poszaleć z tuningiem!
Podstawa to 49cm3, przebudowa do 80 cc (realne 72 cm3), ewentualnie 110 cc, a nawet 125 cc.
No już Ci kolego zazdroszczę tego nabytku (tutaj to dopiero można sobie podłubać). :D
P.S. Łapiesz tym klimat, lachony padają, dzięcielina pała, masz co chcesz. :)

Wyjdę i jestem tego przekonany :D Ten ferro to chyba to samo co gb, ale z innym wyglądem, gb ładniejszy. Tuningować na razie nie planuję.

*Tuningować na razie nie planuję*

No to Czeeesc.