Używany maxi skuter do 3500zł - jaki wybrać?

Enter1978: Wybacz ale na Tobie spoczywa obowiązek sprawdzenia czy masz uprawnienia na sprzęt którym się poruszasz co implikuje wiedzę m.in. o rzeczywistej pojemności. Jeśli masz lewe papiery to ten który je sfałszował odpowiada za fałszerstwo i na pewno nie jest on Twoją okolicznością łagodząca. Równie dobrze mógłbyś sprzedawać prochy bo na fakturze zakupu stało "cukier puder", a Ty nie jesteś chemikiem.

enter1978 nie to żebym był złośliwy, ale życzę Ci, żebyś na własnej skórze się przekonał jak bardzo się mylisz i jakie pierdoły wypisujesz.
Wtedy będziesz musiał sprzedać ten 'fajny samochód terenowy' i kawałek domu, a potem jeszcze kredycik wziąć a i tak pewnie Ci braknie na pokrycie kosztów.

Ok Panowie i Panie wszystko w temacie mniej więcej wiem. Dzisiaj przymierzałem się do wspomnianego kilka postów wyżej Junaka(miejsca na nogi podczas siedzenia na przedniej kanapie jest wystarczająco). Maszynka jako taka jednak nadal wydaje się być troszkę przerośniętym pierdzikiem. Najbardziej logiczne będzie wyjście typu kat. A i jakieś piaggio x9 lub inny skuter o dużej pojemności. Do tego czasu chyba najlepszym rozwiązaniem będzie zakup chińskiego skuterka, żeby tylko ten sezon jeździć i w tym samym czasie robić kat. A. Chce poczuć bakcyla na skuter, bo nie mam pojęcia, czy spodoba mi się to tak bardzo, że będę chciał pakować w to duże pieniądze i masę czasu.

znalazłem też takie coś :
http://otomoto.pl/kymco-like-50-spacer-2007r-okazja-M3666279.html
Co powiecie o takim skuterze ?

Twoja kasa, Twoje wybory - a czy dobre, czy złe? Czas pokaże...
Ostatnio zauważyłem dziwną prawidłowość. Z każdym rokiem widuję coraz więcej kierowników, którzy zamiast jechać na swojej kochanej maszynie, w pocie czoła pcha ją przed siebie.
Wy też widujecie takich kierowników?
Jak myślisz na jakim sprzęcie oni jeżdżą?

@jakabore
Co do zasady to kymco ma korzystną relację koszt/ jakość.
Co do tego konkretnego egzemplarza to po zdjęciu widać że leżał na prawym boku, połamane plastiki, ale czy poza tym nic gorszego to trzeba by obejrzeć i przejechać się, jeśli rama skrzywiona to jest to złom, trzeba się przyjrzeć ile plastikow do wymiany, czy skuter można zarejestrować w pl... Ja powiem tak, gdybym miał jechać go obejrzeć dalej niż 30 km to bym sobie darował

A nie wiecie kto w okolicy Konina ma jakiś taki większy skuter i ewentualnie mógłby mi go zaprezentować ?