Uszczelka

Witam z czego zrobić uszczelke do skutera bo zrobiłem z ostatniej kartki bloku to jak się skuter nagrzał to przepuszczała proszę o pilną odpowiedź

ale jaką uszczelke?

pod głowice

kup ją, komplet kosztuje 15-20zł

oto chodzi że do mojego chińczyka nie ma

nie możliwe, to jest 4-t czy 2-t ? Jeżeli 4sów to typ silnika jest 139QMA/QMB
jeżeli 2sów to zwykłe uszczelki minarelli AC wystarczą ponieważ jest to kopia tego silnika, najlepiej dostarcz mi szybko foty tej głowicy to ci wrzuce linka do tych uszczelek,

nie możliwe jest by w chińczyku był zastosowany inny typ silnika np.P/G lub Peugeot’a

POZDROO

Uszczelki możesz wykonac z tektury :wink: odrysowujesz kształt i wycinasz żyletką albo czymś podobnym :slight_smile:

ale takie rozwiązanie jest mało ekonomiczne, poprostu ta uszczelka się spali i ją wydmucha z tamtąd, najlepiej jest kupić komplet i mieć to z głowy

ale takie rozwiązanie jest mało ekonomiczne, poprostu ta uszczelka się spali i ją wydmucha z tamtąd,, najlepiej jest kupić komplet i mieć to z głowy

nie ucz ojca dzieci robić :P

Nic nie wydmucha ;) stara sprawdzona metoda. Zauważ, ze do niektórych motocykli typu royal endenfield uszczelki jest bardzo ciężko dostać :P, wiec robi się je z tektury. Sam tak robię i jeszcze nic nie wydmuchało. Nowe uszczelki też są robione z tektury ;)

Musisz tylko dobrać odpowiednią grubość, lub dac kilka cieńszych, żeby była tej samej grubości co oryginalna.

No powiedź dlaczego ja mam uszczelkę metalową? Tak o, bo się kowalowi nudziło?

dlatego nisko ekonomiczne poniewaz taka tekturowa dziala jak dystans dla glowicy, nie da jej zmierzdzyc. metalowa uszczelnia, przy czym nie dystansuje glowicy.
wiec zainwestuj w nowe a nie będziesz cial z jakieś gownianej tektury,

POZDROO

Kurwa ludzie, to już żal wydać wam 15 zł na uszczelkę :evil: . No nie róbcie z siebie biedaków.

No powiedź dlaczego ja mam uszczelkę metalową? Tak o, bo się kowalowi nudziło?

bo fabrycznie zawsze takie dają.

taka tekturowa dziala jak dystans dla glowicy, nie da jej zmierzdzyc. metalowa uszczelnia, przy czym nie dystansuje glowicy.

nie rozumiem o co Ci chodzi, ale OK :P

można zamknąć temat

Ja idę z cylem do sklepu z Simsonami i innymi tego typu przeżytkami i mi dopasowują uszczelkę a taka uszczelka 4zł.

Patrico napisał:

kurna ludzie, to już żal wydać wam 15 zł na uszczelkę :evil: . No nie róbcie z siebie biedaków.

Nie bulwersuj się tak to po 1. po 2. po to padaja takie propozycje zeby ludzie uczyli się sobie radzic, bo najlatwiej zaprowadzic do mechanika, kupić, dac komus do zrobienia itp. Jak za kazdym razem mialbym jezdzic do mechanika z filterm, gaźnikiem, plynem chlodniczym czy innymi duperelami to nie mialbym za co jezdzic. 15zl tu, 20 tam, jeszcze 5 za cos i masz 40 zl z banki a nie lepiej sobie zatrzymac? Jakby kazdy zaczal pisac jak Ty to z byle g***em do mechanika wszyscy lataliby. Pozder.
Edit: poza tym nie kazdy przeznacza wszystkie swoje pieniadze na skuter i nie kazdy ma rodzicow, ktorzy daja im kase kiedy tylko chca i na co chca. I nikt nie robi z siebie biedaka tylko stara się racjonalnie i ekonomicznie rozwiazac problem :-)