Urwane zatrzaski czaszy - neos

Cześć, posiadam yamaszke neos 50cc, ostatnio urwały mi sie w plastiku czaszki zatrzaski - wyleciały te górne częsci zatrzasków a te boczne są w pełni całe, teraz pytanie do was - jest możliwość ‘dospawania’ jakoś jakiegoś tworzywa zamiast tej górnej częsci? Czy lepiej nową czaszke kupić? Jakie byłby koszta czegoś takiego? Dzięki z góry, pozdrawiam!

używana czasz to ile się dogadasz. nowa… nie piszesz jaki rocznik ale do yamahy jog-r 2013r nowa czasza coś koło 1000zł

@Wombat
Czaszka to około 150 zł, nie wiem jak te zatrzaski bo do do wymiany sa tylko 3 - wystarczy dospawać jeden element - jak myślicie?

myśle że musisz wymienic cały element. spawanie plastików (jakbyś znalazł dawce) tak małych elementow jest bez sensu

Jeżeli mam już tego ‘dawce’ to jakie szacujesz koszta?

znajdź dawce całej czaszy w używce i tak najtaniej i najskuteczniej załatwisz sprawę. tu nic mądrego (oprócz trytytek :D) nie wymyślisz

Dalej pytam o koszta, ktoś mi przybliży?

koszta czego? o co ty tak dokładnie pytasz?
chcesz kupić czasze z dobrymi zatrzaskami i je z niej wyciąć żeby wstawić do czaszy która ma je wyłamane? zapłacić komuś jeszcze za ta robotę i za drugą czasze?
A nie prościej kupić używaną czasze?