upalona swieca malaguti f15

Witam mam problem z malaguti f15 chlodzony ciecza. skuter odebralem w listopadzie od mechanika po całym remoncie silnika i napedu. po dwóch dniach jazdy motor zaczoł się dlawic gdy dodawalem gazu i mial mało mocy. wykrecilem swiece i okazalo się ze byla upalona elektroda. dzis kupiłem nowa swiece i skuter nadal się dlawi tz. jeśli ruszam delikatnie dodajac gazu to jest ok do 50km/h poznij nie da rady przyspieszac i jak dam caly gaz to go zmuli i zgasnie. aha jak pojezdze tak z 15 min to pozniej jak zgasze to z tłumika dymi się olej i swieca jest trochę zalana olejem

1 pytanie: to jest 2T czy 4T?
2 pytanie : czy jak przyprowadziłes skuter od mechanika to czy on ci dobrze regulował gaźnik albo czy sam regulowałeś

Zła regulacja gaźnika mogła powodować te zamulenia i jeżeli przez te 2 dni jeździłeś ze źle wyregulowanym gaźnikiem to mogłeś przytrzeć cylek

Sądze że to zbyt bogata mieszanka… Regulacja się kłania :slight_smile:

janica94 napisał:

1 pytanie: to jest 2T czy 4T?
2 pytanie : czy jak przyprowadziłes skuter od mechanika to czy on ci dobrze regulował gaźnik albo czy sam regulowałeś

Zła regulacja gaźnika mogła powodować te zamulenia i jeżeli przez te 2 dni jeździłeś ze źle wyregulowanym gaźnikiem to mogłeś przytrzeć cylek

Janica malaguti to jakie może być ?? No pewnie że 2t :P Regulować próbuj

jest to 2t
mechanik nie regulował gażnika

mechanik nie regulował gażnika

Powiem tak, dobrych masz mechaników.

Regulacja gaźnika to podstawa przy jakichkolwiek zmianach, tym bardziej że regulował napęd i robił remonta całego silnika.

Próbuj go wyregulować

Jeśli już nie za późno… Za dużo paliwka szło i go muliło jak gazu dawał i szło więcej wahy.
Wyreguluj go.

ale w takim razie czemu upaliło swiece

Bo jak jest niewyregulowany gaźnik to silnik się mocniej grzeje i widoczniej świeca tego nie wytrzymała

Na twoim miejscu cieszyłbym się żeby to było od regulacji gaźnika i żeby niewytrzymała tego tylko świeca. Żeby wysiadki nie zrobił tłok, cylinder albo nawet wał.

nie no walu nie uszkodzilo by, zwiekszona temp. najpierw zjara swiece a pozniej wypali dziure w denku tloka i po zabawie, nowy tlok będzie trzeba dawac

wyregulowałem gaźnik i jest ok tylko skuter jest trochę słabszy

Jak jest OK, to ZAMYKAM