Witam mam problem z malaguti f15 chlodzony ciecza. skuter odebralem w listopadzie od mechanika po całym remoncie silnika i napedu. po dwóch dniach jazdy motor zaczoł się dlawic gdy dodawalem gazu i mial mało mocy. wykrecilem swiece i okazalo się ze byla upalona elektroda. dzis kupiłem nowa swiece i skuter nadal się dlawi tz. jeśli ruszam delikatnie dodajac gazu to jest ok do 50km/h poznij nie da rady przyspieszac i jak dam caly gaz to go zmuli i zgasnie. aha jak pojezdze tak z 15 min to pozniej jak zgasze to z tłumika dymi się olej i swieca jest trochę zalana olejem
1 pytanie: to jest 2T czy 4T?
2 pytanie : czy jak przyprowadziłes skuter od mechanika to czy on ci dobrze regulował gaźnik albo czy sam regulowałeś
Zła regulacja gaźnika mogła powodować te zamulenia i jeżeli przez te 2 dni jeździłeś ze źle wyregulowanym gaźnikiem to mogłeś przytrzeć cylek
Sądze że to zbyt bogata mieszanka… Regulacja się kłania
Janica malaguti to jakie może być ?? No pewnie że 2t :P Regulować próbujjanica94 napisał:
1 pytanie: to jest 2T czy 4T?
2 pytanie : czy jak przyprowadziłes skuter od mechanika to czy on ci dobrze regulował gaźnik albo czy sam regulowałeś
Zła regulacja gaźnika mogła powodować te zamulenia i jeżeli przez te 2 dni jeździłeś ze źle wyregulowanym gaźnikiem to mogłeś przytrzeć cylek
jest to 2t
mechanik nie regulował gażnika
mechanik nie regulował gażnika
Powiem tak, dobrych masz mechaników.
Regulacja gaźnika to podstawa przy jakichkolwiek zmianach, tym bardziej że regulował napęd i robił remonta całego silnika.
Próbuj go wyregulować
Jeśli już nie za późno… Za dużo paliwka szło i go muliło jak gazu dawał i szło więcej wahy.
Wyreguluj go.
ale w takim razie czemu upaliło swiece
Bo jak jest niewyregulowany gaźnik to silnik się mocniej grzeje i widoczniej świeca tego nie wytrzymała
Na twoim miejscu cieszyłbym się żeby to było od regulacji gaźnika i żeby niewytrzymała tego tylko świeca. Żeby wysiadki nie zrobił tłok, cylinder albo nawet wał.
nie no walu nie uszkodzilo by, zwiekszona temp. najpierw zjara swiece a pozniej wypali dziure w denku tloka i po zabawie, nowy tlok będzie trzeba dawac
wyregulowałem gaźnik i jest ok tylko skuter jest trochę słabszy
Jak jest OK, to ZAMYKAM