UMIESZCZENIE CHŁODNICY

Witam
http://img228.imageshack.us/img228/9559/20081214bikepics1509249md4.jpg
Chciał bym tak umieścić chłodnice tylko jest mały problem nie wiem gdzie zamontować pojemnik z płynem chłodniczymś
Może ma ktoś jakiś pomysł?
Chłodnica od PIAGGIO NRG

Z GÓRY DZIÊKUJE I POZDRAWIAM :slight_smile:

Od czego jest chłodnica to nie ma znaczenia, spróbuj umieścić ją pod czachą ale nie wiem czy to będzie dobrze, spróbować zawsze można. A jaki jest ten zbiorniczek?

To jest taki:
http://www.allegro.pl/item515805738_piaggio_nrg_sport_series_chlodnica_zbiornik.html

jeśłi masz schowek pod kierownicą, to możesz tam spróbować. Przynajmniej nie będzie trzeba odkręcać czachy żaby płyn uzupełnić, albo coś :stuck_out_tongue:

Nie mam schowka pod kierownicą :frowning:
A może ktoś ma jakiś pomysł

za teleskopami przednimi jest miejsce

Nie mam schowka pod kierownicą :(

to w takim razie zrób tak jak napisał Marian. W Twoim wypadku ciężko znaleźć inne miejsce niż pod czachą

jeśli masz całą elektrykę pod przednią czaszą, przenieś to tak jak kolega wyżej napisał lub pod siedzenie, jeśli chcesz możesz wywalić ze skuta zbędną elektrykę, np. alarm i odpalanie z pilota jeśli takie coś masz i nie używasz

a gdzie dajesz zbiornik oleju?? :slight_smile:

MIX do baku…

Zbiorniczek daj pod czache. Moj kolega ma tak w Genericu ze chłodnice ma za kolem a zbiorniczek pod czechą.

No tak ale on węże przedłużał ?

zbiorniczek pod czachę a chłodnice za koło wszyscy w focusach i klonach tak robią gdzie indziej nie ma miejsca. Choć może ja dobrze pomierzysz to uda ci się jakoś wcisnąć ją pod czachę ale będzie bardzo ciasno :slight_smile:

Albo zrób tak jak ja, daj mniejszy zbiorniczek i spokojnie pod czasze wejdzie

Marian, ale chyba trzeba też zadbać o to żeby jakieś powietrze leciało na tą chłodnice a ten skuter ma czasze prawie szczelną :slight_smile:

chodzi mi o zbiorniczek pod czaszą, a w czaszy co za problem dziurę wyciąć i np. siatką wyłożyć.

Marian napisał:

a w czaszy co za problem dziurę wyciąć i np. siatką wyłożyć.

dla niektórych problem ale mniejsza o to...

jeśli ci chodziło o sam zbiorniczek to ok :)

przy okazji zrobisz sobie fajne wloty np. roxowe :stuck_out_tongue:
a zbiorniczek to tak jak mói marian pod czachą
tak jak ja mam w apce przy kierownicy…
masz fotkę się przypatrz trochę, akurat jest rozebrana
zbiorniczek jest zaraz nad chłodnicą…

A gdzie mogę kupić węzę do chłodnicy ?

Np. w sklepie ogrodowym. To może być byle jaki wężyk gumowy, tylko troszkę grubszy.