Ultimate do 2 sówa?

Czy można lać paliwo ultimate do rometa 787 2T? Czy będzie bardziej zrywny?

były tematy o paliwach funkcja szukaj nie gryzie

Tak, był już taki temat, ale do rometa lajtowo ultimate można laż. Czy będzie zrywniejszy??? Na 99% nie, ale silnikowi zrobisz tym paliwem dobrze :stuck_out_tongue: Ja sam leje Shell V power (98) jest Jeszcze vpower racing (102) ale tego się boje lać :stuck_out_tongue:

Matek23 napisał:

power racing (102) ale tego się boje laż

Czego tu się bać?? Lałem to kilka razy i nic się nie działo.

Matek23 napisał:

Tak, był już taki temat, ale do rometa lajtowo ultimate można laż. Czy będzie zrywniejszy??? Na 99% nie, ale silnikowi zrobisz tym paliwem dobrze :-P Ja sam leje Shell V power (98) jest Jeszcze vpower racing (102) ale tego się boje lać :P

Ja raz wlażem vpower racing. Ze skutera leciał gęsty czarny dym i zaczęły iskry z tłumika lecie?. Szybko wylażem paliwo i wlażem 95 :lol: :lol: :lol: :lol: Wszystko jest ok, nic się nie stanie po wlaniu vpower racing :D

Ojciec mówił mi że silnik rozwali

Tak ciekawe co ma rozwalic to nie jest nitro ze ma rozwalic tylko troszkę mocnijesze paliwo.

owszem może rozwalić ponieważ paliwo benzyna jest w pewnym rodzaju tąusta i w pewnym stopniu smaruje silnik. Im więcej oktan?w tym jest ono suchsze i wytwarza się większa temp. spalania co może prowadzić do przegrzania i zatarcia się silnika

Jesli lejesz dobry olej nic nie powinno się stac a bezyna nie smaruje silnika smaruje to olej napedowy w silnikach diesla.I drifotwcy nie mowie o tych w polsce tylko o czolowce swiata stosuja poliwo 110 oktanowe do swoich silnikow i nic się nie dzieje!

marcin17, to są zupełnie inne silniki, poczytaj sobie jakiśartykuł o paliwach to wszystkiego się dowiesz

Tylko im więcej oktanów lejesz, tym więcej oleju powinien dostawał, a o tym nikt nie wspomniał… :->