Uchodzące powietrze

Witam! Kupiłem niedawno nową oponę na tył Dunlopa i po jakimś czasie około pół roku zaczęło mi z niej schodzić powietrze :-/ tzn przez tydzień z 2atmosfer robi mi się 1 :-/ więc dość wolno mi to schodzi a żadnej dziury tam nie widzę ani nic co może być tego przyczyną?? Aha i jeszcze nie wiem za co ale ma te same wymiary co stara seryjna a profil jest mniejszy a za co tak to jestą?

Zdejmij koło wrzuć je do wody i zobacz skąd ucieka powietrze, może wentyl jest uszkodzony. Sam zakładałeś oponę czy w wulkanizacji.

w wulkanizacji… tylko że do tej pory wszystko było dobrze tylko jakoś teraz to nastąpiło :-/ jak miałem przebitą to mi znacznie szybciej schodziło a teraz tak wolno

musisz wsadzić ją w wodę i zobacz skąd to uchodzi bo tak przez neta ci nikt nie powie.

Alboooo, poprostuuu wentyl Ci przepuszcza :slight_smile:

dobrze więc powiedzmy że jest to uszkodzony wentyl co muszę w takim wypadku zrobić ?? kupić nowy? jak się go w ogóle wymianie bo nigdy z tym styczności nie miałem :mrgreen:

Wykręca się i to wszystko

aha heh nigdy bym na to nie wpadł :lol:
Oki thx problem uważam za rozwiązany … Można zamknąć :slight_smile:

Chyba że przypuśćmy że puszcza przy feldze to wtedy trzeba zdjąć oponę i wymienić cały wentyl