Ubezpieczenie

Witam, skończyło mi się ubezpieczenie w skuterze i zostało automatycznie przedłużone, pieniądze zapłaciłem przez internet już spory czas temu tylko skuterem nie jeździłem, i teraz zastanawiam się, że przecież nie dostałego żadnego papierka, umowy zawarcia oc czy chociażby wpłaty i moje pytanie brzmi czy jak pójdę do ubezpieczalni to mi wypełnią i dadzą te małe potwierdzenie zawarcia ubezpieczenia czy jak to zrobić, bo chce w najbliższym czasie sprzedać skuter a nie będę miał jak przekazać tego oc dla kupca .

Zapewne wydrukują a oderwiesz sobie sam tą małą karteczkę

a nie jest tak że na jakims portalu wypełniałeś to ubezpieczenie, masz tam konto i dokumenty sobie czekają na pobranie? liberty w zasadzie wysyła je emailem ostatnio. Od brokera PZU też dostałem emailem - inni nie wiem.

No właśnie nie, przysłali zwykły list do domu, w którym było napisane, że umowa została automatycznie przedłużona bla bla bla i był numer konta wszystko do wpłaty i wpłaciłem, na UFG jak sprawdzam to wszystko jest git, skuter ubezpieczony , czytałem że można drukować potwierdzenie wpłaty na ubezpieczenie czy coś ale ja już nawet tego nie mam w historii wpłat zresztą wolałbym mieć po prostu potwierdzenie zawarcia oc na papierze.

zadzwoń do nich i załatwisz od ręki

Okej dzięki właśnie tak jutro zrobię albo wkurzę się i pojadę osobiście do ubezpieczalni i pogadam :)