Tylni błotnik - Kymco

Cze.

Nie mogę patrzeć już na ten tylny błotnik w Kymco Super9.

Chciałbym go zdjąć i od środka przykleić siatkę tuningową. Owa siatka miała by drobne sito, żeby nie przepuszczała za dużo błota zresztą przez ten błotnik i tak do środka przechodziło nie mało błota, bo jest tam dziura w środku. Zmierzyłem linijką jakie wymiary miała by ta dziura po błotniku. Wychodzi na to że by była 5,5cm na 15,5cm. To jest nie dużo jak patrzyłem. Nadkole w moim S9 jest czarne więc może czarna siatka ładnie by wyglądała ? Nie chcę srebrnej, bo z daleka było by ją widać według mnie. Ofc rejestracje bym dał na przekładnie a z kabelków, które podświetlało rejestracje zrobił bym jakieś neony na nadkole, albo bym w ogóle nie robił tylko bym wziął i owiną w taśme izolacyjną.

Jakim klejem najlkepiej to przykelić poxiliną albo czymś podobnym ?

Co o tym sądzicie ?

(chyba w dobrym dziale wstawiłem tematą ;p, nie chce warna.)

Daj może jakieś zdjęcie.

http://img26.imageshack.us/my.php?image=dsc00035jei.jpg

No to jak mówisz zdejmij ten błotnik i albo rób nadkole, albo siatex czarny tam wsadź.

no to ok wsadze tam czarna siateczke z drobym sitkie tzn. tymi oczkami. bo srebrna sitka to nie za bardzo no nie ?

Srebrnej tam nie wsadzaj, bierz czarną. A co do klejenia to ja bym to zrobił klejem na gorąco :wink: Jakiś Gluematic czy coś :stuck_out_tongue:

To uwazacie ze wmiare ladnie to będzie wyglądalo? a bardzo w pelcy będzie chlapac? ;d

Może chlapać i to dość mocno, ale wygląd wynagradza.

Jeśli chodzi o klejenie, to nie klej niczym co po wyschnięciu robi się twarde, (typu poxylina, kropelka etc) bo to nie trzyma się aż tak dobrze plastiku do tego wstrząsy i po prostu zacznie się kruszyć i odpadać. Tak jak pisano wyżej, klej na gorąco.
Pozdrawiam i życzę powodzenia;)

Ale według was warto? Będzie to w miare wyglądac ? ;d

Mi się wydaje ze będzie ladnie wyglądac :wink: ale lepiej by wyglądalo jakbys nadkole zrobil :wink: